Маємо забезпечити нормалізацію життя там, де це можливо, не чекаючи перемоги вже зараз, – Андрій Єрмак

Маємо забезпечити нормалізацію життя там, де це можливо, не чекаючи перемоги вже зараз, – Андрій Єрмак

  Під час вступного слова до учасників Розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад керівник Офісу Президента та головуючий заходу Андрій Єрмак наголосив, що усі представники різних рівнів та гілок влади мають працювати системно та дружно на загальний результат, поки Сили оборони звільняють територію України від російських окупантів. Засідання Президії цього разу відбулося у новому форматі. Уся увага – окремому регіону.

“Сьогодні у нас пілотний проєкт – ми розпочинаємо з Херсонської області і сьогодні спробуємо говорити дійсно напряму з кожною громадою. Щоб кожна громада мала можливість задати питання і отримати відповіді від будь-кого, хто сьогодні присутній на засіданні Президії”, – наголосив Андрій Єрмак.

Саме у цьому, за словами Андрія Єрмака, і полягає ідея Конгресу. Мета платформи не змінилася з часу першого обговорення проєкту з Президентом Володимиром Зеленським.

“Наш Конгрес є майданчиком, який дозволяє, в першу чергу громадянам нашої країни, напряму говорити з владою про потреби і проблеми. Але Конгрес має працювати активніше. Маємо дійти до кожної області і кожної громади. Будемо збиратися частіше і в різних форматах”, – заявив керівник Офісу Президента.

Одним з основних завдань Конгресу є вирішення проблем усіх громад, проте, як зазначив Андрій Єрмак, людям у прифронтових регіонах найскладніше.

“Там величезні руйнування у багатьох населених пунктах. Через обстріли російської федерації, наслідки підриву Каховської ГЕС. Ми ж маємо забезпечити нормалізацію життя там, де це можливо. Вже зараз, не чекаючи перемоги”, – закцентував Андрій Єрмак.

Йшлося про прискорення буріння нових свердловин, ремонту і будівництва водогонів, аби відновити водопостачання у повному обсязі, а також про відновлення житла та інфраструктури в рамках ініціативи Президента “Пліч-о-пліч”.

“Люди повинні мати, куди повертатись. Зима вже близько. Безгосоподарність і зловживання будуть розцінюватись як зрада. Ні на мить не забуваємо, що в нас триває ще війна”, – застеріг учасників Андрій Єрмак.

Новини Житомира

 

Прочитано 648 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework