Представники “Житомирської політехніки” взяли участь у навчаннях для тренерів майбутніх помічників ветеранів у Києві

Представники “Житомирської політехніки” взяли участь у навчаннях для тренерів майбутніх помічників ветеранів у Києві

  У Києві розпочалося навчання для тренерських команд майбутніх помічників ветеранів на обласному рівні. Двадцять науковців і викладачів провідних вишів пройдуть інтенсивний курс «Теорія та практика підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». Він є частиною експериментального проєкту Мінветеранів із впровадження в Україні інституту помічника ветерана.

  Серед його учасників – фахівці Національного авіаційного університету (НАУ, місто Київ), «Житомирської політехніки», Харківського Національного університету ім. В. Н. Каразіна, Сумського державного університету, представники з Кривого Рогу. Зазначимо, що майбутніх помічників ветеранів готуватимуть у Центрах ветеранського розвитку, створених на базі цих вишів за ініціативи Мінветеранів.

  Упродовж трьох навчальних днів слухачі тренінгу мають сформувати бачення процесу підготовки фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб у межах затвердженої програми підвищення кваліфікації. Вони також опрацюють теоретичні і практичні аспекти супроводу ветеранів у процесі переходу від військової служби до цивільного життя. Йдеться, зокрема, про психологічні та комунікативні особливості у роботі з ветеранами та членами їхніх сімей, організацію роботи та документообігу фахівців із супроводу ветеранів тощо.

  Заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита у своєму вітальному слові учасникам тренінгу наголосила, що система переходу від військової служби до цивільного життя, яку впроваджує Мінветеранів, є інституційною реформою. Вона охоплює багато компонентів, зокрема інститут помічника ветерана, який є дійсно важливим, адже сприяє побудові комунікації людини з людиною за принципом «рівний з рівним».

«Помічник ветерана – це людина, яка фактично надає певну інформацію психологічного,  юридичного та іншого характеру ветеранам та членам їхніх сімей з метою їх подальшого супроводу до інших надавачів послуг. Адже наразі в Україні ветеранам та їхнім родинам надається понад 100 послуг. Тобто маємо зробити так, щоб помічник ветерана розумівся, як і куди слід звернутися, щоб отримати ту чи іншу послугу. Швидко та якісно, з належною увагою та повагою до людини», – наголосила Тетяна Калита.

  За сприяння Мінветеранів за цим напрямом в Україні активно впроваджуються «єдині вікна» у ЦНАПах із надання комплексних адміністративних послуг ветеранам війни, членам їхніх сімей та родинам загиблих Захисників і Захисниць на державному та місцевих рівнях.

«Запровадження в ЦНАПах єдиної точки входу для отримання послуг за ветеранським напрямом – дуже масштабний проєкт, який є пріоритетом у нашій роботі. Спільно із практиками, експертами й донорами працюємо над розробкою механізмів, які створюватимуть ефективну систему, релевантну реальним запитам і потребам», – зазначила заступниця Міністра у справах ветеранів України.

  Також за ініціативи Мінветеранів на обласному рівні у держадміністраціях вже створюються окремі структурні підрозділи з питань ветеранської політики, розповіла Тетяна Калита. Це робиться задля впровадження механізму ефективного управління на регіональному та місцевому рівнях з реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та їхніх рідних.

  Координатор проєктів із громадської безпеки та соціальної згуртованісті ПРООН в Україні Роман Хащенков у своєму звернені до учасників тренінгу зазначив, що це навчання сприятиме актуалізації всієї необхідної інформації про потреби та можливості українських ветеранів та ветеранок, а також членів їхніх родин, у межах переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

«Я вдячний Мінветеранів та усім міжнародним партнерам за плідну співпрацю у ветеранському напрямку. Ми в ПРООН переконані, що проєкт Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветеранів сприятиме створенню належних умов для якісної реінтеграції ветеранів та ветеранок до мирного життя. Адже після перемоги України вони будуть потужною рушійною силою відновлення та розвитку нашої держави», – наголосив Роман Хащенков.

  Тренінгове навчання організовано спільними зусиллями Міністерства у справах ветеранів України у партнерстві з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Королівства Нідерландів та Японії.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework