АВТО RIA

На Житомирщині виробники крафтової молочної продукції відмовилися від пластику

На Житомирщині виробники крафтової молочної продукції відмовилися від пластику

  Виробники крафтової молочної продукції із села Забріддя на Житомирщині відмовилися від пластикової тари на користь скляної, аби зберегти довкілля.

  Про це кореспонденту Укрінформу розповіла представниця виробництва Надія Миколаєнко.

  «Ми одразу прийняли рішення, що вся продукція має бути в екологічному посуді, тобто склі. Ми відмовилися від пластику, щоб зберегти довкілля. Таке просте рішення, як багаторазова тара, на 60% зменшує завантаження сміттєзвалищ пластиком», - зазначила Миколаєнко.

  За її словами, у скляній тарі виробники реалізують натуральні термостатну ряжанку, класичний, чорничний та фітнес йогурти, які мають менший термін придатності, ніж магазинні. Єдиний продукт, для якого використовують контейнери з багаторазового пластику, це масло.

  Усю тару клієнти повертають виробникам. Її миють безфосфатними засобами та стерилізують, аби використовувати повторно.

  Виробники також створюють сир без використання сичужного ферменту, який можуть споживати лакто-вегетаріанці. Крім цього, запустили виробництво сиру, копченого на вишневих гілочках. Сири загортають у багаторазові пакети, а зверху – у папір.

Фото надала Надія Миколаєнко

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

marschrut

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

BP link u

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework