Повністю оточений крутими скелями: Чаруючий гранітний кар’єр на Житомирщині. ФОТО

  Коростишівський кар’єр – затоплений гранітний кар’єр в місті Коростишів. В наш час Коростишів є одним із головних центрів гранітодобувної промисловості України, в якому граніт почали добувати ще в 19 столітті.

   Кар’єр майже повністю оточений крутими скелями. Якщо вам і вдасться спуститися до води, то поплавати навряд, бо береги не облаштовані. Але все ж таки не все так погано і там є два пологих заходи у воду. Вода там прозора та ідеально видно дно. Також місцеві знають місця, де можна пригати зі скель, проте, це дуже небезпечно. Там можуть бути гранітні глиби або потоплені дерева і можна легко скалічитися.

kd03091908 3

  Там дуже гарно і ми радимо вам обійти кар’єр повністю. З кожної точки вам будуть відкриватися нові чудові краєвиди. Крім високих скель, лісу навколо та прозорої води, сильно заворожує колір води. Він трохи нагадує колір блакитної лагуни. Особливо виразний він в місці з пагорбами із глини. Хоча в деяких місцях колір води може бути зовсім звичайним.kd03091908 4

  За один кілометр від Коростишева є ще один гранітний кар’єр. Він набагато менший, разів так в десять, але не менш гарний і навіть більш популярний. Обов’язково там побувайте.

  Адреса: Житомирська область, Коростишівський район, місто Коростишів

kd03091908 2

Джерело: zeft.in.ua 

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework