Мандруй Україною: туристичний маршрут “Житомирщина в особах”

Мандруй Україною: туристичний маршрут “Житомирщина в особах”

 Продовжуємо мандрувати Житомирською областю, яка вражає не лише своїми неперевершеними краєвидами та архітектурними пам’ятками, а й видатними особистостями.

   Житомирська ОДА запрошу до нового туристичного маршруту “Житомирщина в особах”, який розрахований на 3 дні.

  Видатний вчений, конструктор ракетно-космічних систем С.П. Корольов, відомий поет Максим Рильський, надзвичайна Леся Українка та інші титани культури, мистецтв та науки народилися та проживали на теренах Житомирщини. Цей маршрут прокладено по визначних місцях, з якими було пов’язане їхнє життя, та познайомить туристів із захопливими історіями виданих осіб Житомирщини.

  Даний маршрут підійде для туристів, що подорожують власним транспортом або для організованих груп.

  День 1

  У перший день туру відвідаємо місто Новоград-Волинський, яке відоме тим, що у ньому жила родина славетної поетеси Лесі Українки та відвідаємо два музеї, присвячених цій родині, – Музей родини Косачів та меморіальний будинок-музей Лесі Українки. Музей родини Косачів присвячений славетній, неординарній сім’ї, в якій народилася всесвітньовідома геніальна українська поетеса Леся Українка (Лариса Петрівна Косач). Музей складається з двох будинків, з’єднаних перехідною галереєю — помешкання, у якому 25 лютого 1871 року народилася Леся Українка.

  Набираємося сили під час переїзду до міста Малин, в якому відвідаємо музей-садибу сім’ї знаменитого етнографа та мандрівника Миклухо Маклая. Тут зберігся побудований Миклухами будинок з елементами неоготики. У 1986 році у ньому була відкрита невелика музейна експозиція, присвячена науковій діяльності дослідника, а в 2015 – цікавий та оригінальний музей.

  На ночівлю залишаємося у Малині.

  День 2

  Зранку другого дня їдемо до Брусилова в музей, якому налічується понад 50 років та який присвячений ще одному відомому нашому земляку. Він названий на честь почесного городянина Брусилова – Івана Огієнка або ще знаного, як митрополит Іларіон. Український вчений, політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець, лексикограф, історик церкви, педагог, який частину свого життя провів у Брусилові. Експозиція музею охоплює п’ять розділів, зокрема і той, який присвячений життю і творчості відомого науковця.

  Далі ми прямуємо до Житомира, адже саме це місто знане в усьому світі, як батьківщина українського радянського вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора та основоположника прикладної космонавтики Сергія Корольова. Екскурсія в меморіальний будинок-музей С.П. Корольова розкаже нам про складний життєвий шлях відомого конструктора. А відвідування експозиції «Космос» відкриє перед нами завісу про освоєння космічного простору. Поселення в готель.

  Вільний час варто провести у містично-культових місцях Житомира та почути авторські екскурсії “Душі Житомира” або “Польська діаспора на Житомирщині”.

  День 3

  Третій, заключний день маршруту розпочинається із поїздки до Романівки Попільнянського району на батьківщину відомого поета. Ви побуваєте в музеї-садибі, що колись була будинком, в якому проживав видатний український поет Максим Рильський. Прогуляєтеся до берега річки, на якому височіє Максимова липа – дерево, під яким творив письменник. Завершити мандрівку можна на її берегах влаштувавши пікнік.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework