Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Виробнича лабораторія Житомирського Селекційного Центру оснащена новітнім обладнанням для оцінки якісних та кількісних показників сім’я бугаїв – плідників, його фасування, кріоконсервування та зберігання. Технологія фасування в паєти забезпечує доступ до інформації про бугая – плідника, покращує показники зберігання, захищає від забруднення мікрофлорою та підвищує ефективність штучного осіменіння тварин.
На даний час в біосховищах підприємства зберігається 500,0 тис. доз сім’я з високим генетичним потенціалом, як вітчизняної так і зарубіжної селекції:
- молочного напрямку продуктивності – голштинської чорно і червоно-рябої порід європейської і американської селекції та симентальської, англерської, швіцької порід;
- м’ясного напрямку продуктивності – абердин – ангуської породи.
Підприємство здійснює організацію селекційно племінної роботи та відтворювального процесу в тваринництві шляхом штучного осіменіння.
Підготовку та перепідготовку операторів з відтворення сільськогосподарських тварин, надає сервісні послуги зі штучного осіменіння корів та телиць.