(включаючи кукурудзу), що на 18% більше, ніж торік.
Середня врожайність склала 40 ц з гектара. У структурі намолоченого зерна, традиційно, понад половину припадає на пшеницю, 14 % – на ячмінь, 6 % – на жито. Розповідає начальник головного управління статистики в Житомирській області Галина Пашинська:
"Найбільші намолоти одержано агроформуваннями Андрушівського та Ружинського районів – 14 % та 10 % загального обсягу відповідно, Новоград-Волинського – 10 %, Чуднівського – 9 %. Ріпаку зібрано 49 тис. тонн, що на 16 % менше торішнього, передає Житомирська Хвиля.
При середній урожайності 26 ц з га, проти 28 ц торік. Картоплі накопано 1,1 млн. тонн. Урожай овочів відкритого ґрунту становив 140 тис. тонн та 44 тис. тонн плодоягідної продукції, з яких 99 % та 98 % відповідно припадає на господарства населення".
Для забезпечення врожаю наступного року сільськогосподарськими підприємствами проведено підготовку ґрунту під посіви озимих культур на площі 43 тис. га; виорано на зяб 7 тис. га. Озимі на зерно і зелений корм під урожай 2016 року посіяно на площі 9 тис. га, з них 97 % – ріпаку на зерно.