17 вересня у місті Малин відбулися урочистості з нагоди 150-річчя з дня заснування на території Малинського району пожежної охорони та Дня рятівника.

Парк пожежно-рятувальної служби Малинщини сьогодні – це 5 одиниць основної та спеціальної техніки, а також сучасні технічні засоби, призначені не лише для гасіння пожеж, а й порятунку людей, зокрема у ДТП, на воді, для звільнення людей з-під завалів, надання першої медичної допомоги та ліквідації надзвичайних подій різного ступеню складності. Штат пожежників сьогодні складає 41 працівник, серед яких 3 жінок.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

«Шануймо минуле заради майбутнього…», під таким гаслом на фасаді 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Малин відбулася надзвичайна подія: відкриття пам’ятної дошки «150 років заснування на території Малинщини пожежної охорони».

З нагоди Дня рятівника, на Соборній площі міста, малинські вогнеборці підготували приємний сюрприз для своїх городян – Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». На початку заходу відбувся показ сучасної пожежної техніки та спеціальних інструментів, які рятувальники використовують під час виконання завдань за призначенням. Справжнє захоплення у глядачів викликала ліквідація умовної пожежі з подачею піни, яку організували організатори свята. Крім того, всі бажаючі могли спробувати як працює обладнання та приміряти бойовий одяг вогнеборців.

Окрім показово-практичних занять, рятувальники приділили значну увагу навчанню громадянам правил безпеки. Зокрема, співробітники ДСНС розповіли людям, яких правил необхідно дотримуватись при виявленні вибухонебезпечних предметів, правила безпеки в побуті, а також, що потрібно знати щоб не допустити виникнення пожежі.

Щоб додати заходу святкового настрою, для присутніх було проведено цікаві конкурси, як для дітей, так і для дорослих. За активну участь вогнеборці вручили сувеніри з логотипом ДСНС, пам’ятки та листівки із правилами безпеки. Люди з цікавістю слухали рятувальників та дякували за весело проведений захід.

n180914609

n180914609 1

n180914609 2

n180914609 3