Більшість українців ідентифікують кожну область за якимись ознаками, частіше за галузями виробництва. Житомир, наприклад, вважають містом шкарпеток та морозива, Чернігів, у свою чергу - містом пива.

Але мало хто знає що кожна область славиться рекордами у аграрній галузі.
Чи відомо вам, що Одещина є абсолютним лідером по виробництву вовни, м'яса овець та кіз? Відомо, що більшість помідорів приїздить на ринки з Херсону. Але чи так очевидно, що лідером з виробництва огірків є Запоріжжя, а столового буряка - Київщина?
Нещодавно, великим відкриттям для житомирян стала інфографіка, у якій зазначалося що Житомирщина є лідером у продажу конини. Що ж казати тепер, коли дізнаємося, що наша область є найбільшим експортером меду!