21 листопада співробітники ДСНС спільно з представниками Житомирської обласної організації товариства Червоного Хреста України завітали до Житомирського міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті та провели для учнів День безпеки.

Гості підготували для вихованців навчального закладу чимало цікавинок.

n2411141659

Як повідомляють в У ДСНС у Житомирській області, спочатку рятувальники провели з дітьми профілактичні бесіди з питань дотримання вимог безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період та при виявленні вибухонебезпечних предметів. Рятувальники навели приклади найпоширеніших пригод у цей період, а також розповіли як треба поводитися із вибухонебезпечними предметами.

Наочно присутні ознайомилися із первинними засобами пожежогасіння та змогли власноруч застосувати їх під час імітованого загоряння. Особливо уважно учні переглядали навчальний відеофільм про запобігання травмуванню та загибелі людей від причин актуальних до сезону. Його рятувальники підготували спеціально для навчання населення та висвітлили в ньому різноманітні надзвичайні події та ситуації, а також коментарі фахівців стосовно того як уникнути подібних неприємностей.

Аби закріпити набуті знання, організатори зустрічі провели евакуацію з приміщення на випадок надзвичайної ситуації. Але найбільше захоплення у дітлахів викликала заключна частина Дня безпеки. Саме наприкінці вогнеборці на подвір’ї ліцею продемонстрували дітворі пожежно-рятувальну техніку та спорядження, а також гасили умовну пожежу.

n2411141659 1

n2411141659 2

n2411141659 3

Інформаційне агенство "Всі Новини"