У Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні 11 грудня пройшла регіональна науково-практична конференція «Проблеми клінічної педіатрії та організації охорони здоров’я дітей»

для лікарів-педіатрів, лікарів загальної практики-сімейної медицини та керівників з інтернатури.

Про це повідомляє прес-центр ДОЗ.

Захід відбувся за участі заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бондарчука, який у вітальному слові побажав учасникам конференції плідної роботи та привітав колектив обласної дитячої клінічної лікарні з тридцятирічним ювілеєм.

Про здобутки обласної дитячої клінічної лікарні та її роль у системі охорони здоров’я дитячого населення області розповів заслужений лікар України, головний лікар закладу Віктор Марченко.

-На сьогодні, - зазначив Віктор Марченко, - заклад має у своєму складі цілодобовий стаціонар на 420 ліжок за 24-ма профілями; п’ятнадцять клінічних відділень, у тому числі три відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії та шість параклінічних відділень; консультативну поліклініку; спеціалізований центр по наданню допомоги дітям із гострою травмою та філію кафедри дитячої хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика з курсу «Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку».

Щороку в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні отримують високоспеціалізовану діагностичну, консультативну та лікувальну медичну допомогу близько 120 тисяч дітей - а це майже кожна друга дитина в області.

Всього за 30 років діяльності обласної дитячої лікарні: у стаціонарі проліковано майже 350 тис. дітей; у консультативній поліклініці надано майже 2 млн. консультацій; проведено понад 112000 оперативних втручань дітям; впроваджено понад 1500 нових методик діагностики та лікування; розроблено 190 раціоналізаторських пропозицій;отримано 21 патент на винахід.

Сьогодні в обласній дитячій клінічній лікарні працюють: один доктор та шість кандидатів медичних наук. Щороку в наукових галузевих виданнях друкується близько двох десятків наукових статей з досвіду діяльності закладу, видаються навчально-методичні посібники, монографії та підручники, проводяться пошукові роботи, винаходи і раціональні пропозиції.

n 1212142000

n 1212142000 1

Інформаційне агентство "Всі Новини"