Французькі рішення на житомирських фермах

  У ТОВ «Івниця», що на Житомирщині, використовують технологію вирощування худоби в пересувних секціях, яку запозичили у французів і підлаштували до своїх потреб.

  Такі мобільні секції на фермі називають верандами. В них утримують телят віком 2−6 місяців. Одна веранда розрахована на 18−20 голів, - повідомляє milkua.info.

  Їхня особливість у тому, що вони зручні в обслуговуванні.

  «Це простий бокс, обладнаний годівницями та поїлкою, спереду колеса, ззаду — фаркоп. Їх дуже легко прибирати: піднімається задня частина веранди і навантажувачем двічі на тиждень вичищається», — розповідає Андрій Рибаченко, заступник директора з тваринництва ТОВ «Івниця».

  Завдяки такій технології один телятник обслуговує 600 голів молодняка. В його обов’язки входить роздача корму і прибирання.

  Утримання телят у такий спосіб — це лише одне із нововведень в «Івниці», яке дало змогу збільшити вихід телят за менш, ніж два роки.

  Довідка: дійне стадо в ТОВ «Івниця» налічує 350 корів. У 2017 році середній річний надій становив 7 тис. кг. Середній добовий надій — 23 кг на дійну корову. Вміст жиру — 3,7−3,9%, білка — 3,1−3,2%. Всього за добу виробляють 8 500 кг молока екстраґатунку.

 
Прочитано 825 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework