×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині виявлено ботулізм

Мешканку одного із сіл Лугинського району 02.12.2015 року було госпіталізовано в реанімаційне відділення Лугинської центральної районної лікарні у вкрай тяжкому стані з підозрою на ботулізм.

n 0812157031Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Лабораторні дослідження клінічного матеріалу хворої підтверджують діагноз «ботулізм».

Результати санітарно-епідеміологічного розслідування свідчать, що причиною виникнення захворювання стало вживання м’ясної тушонки домашнього виготовлення.

Станом на 07.12.2015 року хвора перебуває на стаціонарному лікуванні в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського. Перебіг хвороби важкий.

Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби області.

Що потрібно знати про ботулізм

Ботулізм – це гостре інфекційне захворювання, що виникає в результаті вживання харчових продуктів, які містять отруйні речовини (токсин), що виробляють бактерії ботулізму.

Збудником цього захворювання є так звана паличка ботулізму, яка виробляє токсин в умовах недостатньої кількості кисню.

Найбільшу небезпеку становлять консерви та продукти, призначені для тривалого зберігання. Самостійно відрізнити заражені продукти від доброякісних можна тільки по здуттю банок, пов’язаному з накопиченням газоподібних продуктів життєдіяльності паличок ботулізму. При цьому смак, запах і вигляд продукту не змінюються.

Люди, які хворіють на ботулізм, самі не є заразними.

Зазвичай захворювання починається раптово. У людини порушується зір, виникає м’язова слабкість і з’являється сухість у роті. Турбує затуманеність зору, роздвоєння предметів, «сітка» перед очима, мерехтіння в очах. Відчувається наявність чужорідного тіла в глотці, першіння в горлі, утрудняється ковтання їжі. При тяжкому перебігу захворювання вживана всередину вода і рідка їжа можуть виливатися через ніс. У людини змінюються тембр і висота голосу. Дихання поверхневе, зіниці розширені, обличчя схоже на маску.

При появі вищеназваних симптомів хвороби, особливо після вживання консервованих продуктів, необхідно терміново викликати невідкладну медичну допомогу.

Прочитано 610 раз

Последнее изменение Вторник, 08/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework