У Житомирі рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління

25 травня на території Житомирського міського колегіуму працівники ДСНС спільно із педагогічним колективом закладу провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Розпочався захід з тематичних виступів рятувальників перед дітьми, які вкотре застерегли школярів від ігор із вогнем та наголосили на такому болючому та актуальному питанні як «Правила безпечної поведінки на воді».

Цікава інформація та конкретні приклади з діяльності рятувальників були спрямовані на правила поводження з вибухонебезпечними предметами. При цьому наголошено, що експерименти з такими «неприємними сюрпризами» проводити не варто.

Крім того діти дізналися будову і технічні можливості пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, яке застосовують у своїй діяльності працівники «Служби порятунку 101».

По закінченню теоретичної лекції діти вчились правильно викликати вогнеборців та боротись з полум’ям за допомогою вогнегасника. Юнаки та дівчата мали чудову нагоду позмагатися, хто швидше вдягне одяг рятувальника, спостерігати та навіть узяти безпосередню участь у гасінні умовного загорання.

«Попередити дитячий травматизм, можна виховавши в кожній дитині свідоме ставлення до власної безпеки. Ми переконані, що найкращим результатом таких профілактичних заходів буде зниження кількості надзвичайних подій за участю дітей. А отримані школярами знання та навички безпечної поведінки знадобляться їм у майбутньому», – коментує начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук.

Змагання на кращого знавця показало, що діти знають, як потрібно діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій. Усі учасники акції отримали пам’ятні сувеніри із символікою ДСНС.

 

 

Прочитано 604 раз

Последнее изменение Четверг, 26/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework