У Житомирі перевізниками займається прокуратура

12 серпня на засіданні громадської ради при облдержадміністрації, обговорювали проблеми пасажирських перевезень.

На засіданні розглядалися листи та звернення від керівників підприємств, водіїв і пасажирів стосовно незадовільного перевезення, котрі направлять на розгляд відповідним органам.

Так, комісія розглянула колективне звернення водіїв ПП «Шериф», у якому, зокрема, йдеться про порушення автоперевізником технічного і медичного контролю, про понаднормовий робочий день водіїв, що суперечить нормам чинного законодавства. Цю заяву направлено для розгляду до УМВС України в Житомирській області та до територіальної державної інспекції з питань праці, які перевіряють викладені у скарзі факти, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Ще одне колективне звернення, що надійшло від жителів міста, стосувалося незадовільного забезпечення пасажирських перевезень за міськими автобусними маршрутами № 2 та № 50.

Під час засідання старший прокурор прокуратури міста Житомира Марина Тітова зазначила:

«Прокуратура міста приділяє увагу організації перевезень і виявленню за допомогою контролюючих органів порушень під час організації пасажирських перевезень. Зокрема у 2014 році було проведено перевірку, в ході якої підтвердилися факти стосовно неналежного забезпечення пасажирських перевезень автобусними маршрутами № 2 та № 30. Встановлено, що управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради належним чином не здійснює контроль за додержанням перевізниками умов договору та чинного законодавства про автомобільний транспорт. З метою усунення порушень внесено подання, розгляд якого відбудеться 18 серпня. За результатами розгляду винні будуть притягнені до відповідальності, а порушення – усунені».

Працівник прокуратури вказала на порушення, виявлені управлінням транспортної інспекції. Зокрема, на маршруті № 40 було відмовлено в пільговому перевезенні громадян, не забезпечено контроль за робочим часом та часом відпочинку водіїв. Було зазначено також, що проводились відповідні перевірки працівниками ДАІ міста Житомира в ході спецоперації «Автобус-2014». Виявлені такі порушення: відхилення від маршруту, рух на заборонений сигнал світлофора, зупинки у невстановлених місцях, розмова по мобільному телефону під час керування автобусом, випуск на лінію транспортного засобу з технічними несправностями.

Щодо маршруту №2 Марина Тітова повідомила, що від перевізника надійшла заява про його відмову від обслуговування. Досі не визначений перевізник, який належним чином обслуговуватиме населення на цьому маршруті.

Працівник прокуратури запевнила присутніх у тому, що будуть вжиті належні заходи для приведення діяльності перевізників у відповідність до вимог чинного законодавства.

 

Прочитано 763 раз

Последнее изменение Среда, 13/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework