×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До Дня захисника України Нацбанк випустив нову монету

12 жовтня, Національний банк ввів в обіг 50 тисяч штук 5-гривневих монет "День захисника України".

n 1310156210Це державне свято цього року в Україні відзначатимуть 14 жовтня уперше й того дня в країні буде офіційний вихідний. "Монета присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України, передає ТСН.

Це свято за історичною традицією відзначається 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство.

Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її споконвічного прагнення до встановлення злагоди і миру", – наголосили в НБУ.

На аверсі монети на тлі орнаменту розміщені постать Пресвятої Богородиці, під омофором якої козаки (ліворуч) та сучасні воїни-захисники (праворуч). На реверсі монети на тлі камуфляжу (використано тамподрук) стилізовано зображено тризуб – знак Княжої Держави Володимира Великого, угорі написи півколом: "За честь! За славу" За народ!". На сайті НБУ вказано, що подібні пам'ятні монети коштують 29-35 грн. 

Прочитано 630 раз

Последнее изменение Вторник, 13/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework