×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі студенти ознайомитися з технологією виготовлення ляльки-мотанки

ЖДУ імені Івана Франка долучився до відродження народного лялькарства на Житомирщині.

n 2903168472Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Актуальною проблемою сьогодення є повернення до джерел української народної культури і духовності, відродження української традиційної ляльки.

Тому в навчально-науковому інституті педагогіки ЖДУ імені Івана Франка минулого тижня провели майстер-клас «Лялька-мотанка як ефективний засіб залучення дитини до історичних цінностей, традицій та звичаїв українського народу».

У ході майстер-класу  Світлана Довгаль, вихователь-методист ДНЗ № 56 м. Житомира, розповіла історію української народної ляльки як феномена української традиційної культури, а також представила її образно-стильові особливості як об’єкта мистецтвознавства. Студентська молодь, педагоги-практики, науковці мали можливість ознайомитися з технологією виготовлення традиційної ляльки-мотанки, «немовлятко», «вузлова лялька» з точки зору традицій і новаторства.

Оволодіння сучасними українцями традиційним мистецтвом лялькарства – це шлях до розвитку духовності та потужний засіб пробудження генетичної пам’яті народу, його національної свідомості, що є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Початкова освіта», «Дошкільна освіта».

n 2903168472 1

n 2903168472 1

Последнее изменение Вторник, 29/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework