×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Свято-Анастасіївський жіночий монастир – духовний центр міста Житомира

Ставропігійний жіночий монастир, який розташований на розвалинах колишньої садиби, де в радянські часи знаходився протитуберкульозний санаторій, був відкритий зовсім нещодавно – у 1999 році.

Започаткувала монастир матушка Рафаїла, яка через свої фізичні муки та страждання, була наділена Божою благодаттю та мала дар допомагати людям.
Головний Верхній храм монастиря становить – 49 метрів, названий в честь Анастасії Римлянки. Нижній храм, у якому проводяться богослужіння збудований в честь Серафима Саровського.
Монастир живе з того, що сам вирощує та виготовляє, аби бути незалежним від міста чи держави. Незважаючи на те, що монастир жіночий, за церковними канонами, богослужіння проводяться священиками. В монастирі проживають 22 людини, які кожного дня моляться і трудяться для благоустрою монастиря.
Свято-Анастасіївський монастир – це місце незвичайне, адже тут кожного дня проводяться богослужіння: сестри монастиря моляться зранку і ввечері, кожного дня проводиться хресний хід навколо монастиря, читаються псалтир, Євангеліє, тощо – все це в комплексі і створює благодатну та духовну атмосферу.
На території монастиря знаходиться церковна лавка, де можна придбати різного роду сувеніри: ікони, хрестики, книги, власного виробництва вишиті рушники, мило, свічки, пасхальні яйця та ще багато чого цікавого. Далі розташовані сестринські кімнати, рукодільні, майстерні, швейні, домова церква та трапезна. Окремо будується готель у два поверхи, для майбутніх паломників і кухня. Є ще й господарські будівлі: корівник, теплиця, пекарня та грядки, а також невеличкий магазин де можна купити булочки, воду та смачний квас.


Розташований він серед соснового лісу, де прекрасне повітря та природа. Вся територія дуже приваблює своєю красою та барвами. Завітавши до жіночого монастиря ви обов’язково здобудете душевний спокій і рівновагу. Адже, це саме те місце, де можна зібратися з думками і просто відпочити від міської метушні.

Наталія Коренга

Последнее изменение Четверг, 19/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework