Житомирщина дивовижна: Коростки - палац-дурдом

В Коростки ви можете потрапити на зворотньому шляху із Чорториї.


Коростки –село у Любарському районі, саме в ньому розташований палац Міхала Орловського, збудований у середині ХІХ століття. Після мосту їдемо ліворуч, на гору, і ще раз ліворуч, повз ферму до парку, в глибині якого розміщено колишню резиденцію.
Зовнішньо вона збереглася майже без змін - зникла лише в’їзна брама. Але ані севрської порцеляни, ані картин Юліуша Коссака і Антонія Казакевича всередині давно вже нема. Частково збереглись лише фрагменти паркету і старі дерев'яні сходи. Колишні Шоколадну і Блакитну зали перебудували на декілька невеликих кімнат - з 70-х років минулого століття тут міститься Любарський психоневрологічний інтернат.
Це не зовсім туристичне місце, адже адміністрація буде дуже проти таких відвідувачів - на територію вас не пустять, навіть не дозволять фотографувати через тин, який тут досить високий. Це ж треба влаштувати у розкішному палаці психоневрологічний інтернат, та ще й, для неспокійних хворих. Таке могли утнути лише у совдепії: у палацах та монастирях розміщувати туберкульозні та психоневрологічні лікарні, більшість хворих у яких, колишні п'яниця та зеки. В нашому випадку хворі, як герої серіалу "І мертві підуть" (The Walking Dead), в немалій кількості, безсистемно тинялися по зачиненій території колишнього маєтку Орловського. Ну один в один...

 

Джерело: ukrainaincognita.com

Последнее изменение Пятница, 26/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework