Житомирянам на замітку: 5 готелів з вражаючим минулим. ЧАСТИНА 2

За історією ми звикли вирушати в музеї. Але і готель може бути своєрідним музеєм, що зберігає пам’ять про події минулих років. Особливо, якщо він розташований у старовинному особняку з віковою історією. Деякі українські готелі відчинили свої двері сто років тому, інші тільки недавно оселилися в історичних будівлях.

Візитка міста: «Гранд готель Україна», Дніпропетровськ

Цікаві готелі на Львові на закінчуються. Хочете погостювати в найграндіознішій будівлі дореволюційного Дніпропетровська? Тоді вам саме в «Гранд готель Україна».

Поява цього особняка на початку минулого століття стала подією для тодішнього Катеринослава. Це була блискуча будівля зі складними куполами, червоною черепичною покрівлею, багатоярусними шатровими башточками з кованими шпилями. Будинок, збудований у стилі українського модерну, ставсвоєрідним меморіалом Запорізької Січі. Центральну вежу вінчав шпиль-флюгер, що зображав сцену двобою двох кіннотників – запорізького козака і шляхтича. Вражало і внутрішнє оздоблення будинку, особливо – великі металеві човни в стилі Київської Русі, що спускалися зі стель у вигляді люстр.

Прибутковий будинок Хрєннікова зобов’язаний своєю появою господареві, молодому мільйонерові, інженеру і власнику одного з перших у місті автомобілів. Оригінальна будівля, зведена за його задумом, стала візитівкою міста і часто зображувалася на сувенірних листівках. На жаль, будинок сильно постраждав під час війни: його спалили фашисти. Але споруду відновили ще в радянський час. І розмістили в будівлі готель «Україна». А в 1990-ті будівлю реконструювали, наблизивши її вигляд до початкового. Тепер «Гранд готель Україна» – один з найпрестижніших готелів міста, де пропонують навіть президентський люкс.

Ціна: вартість номера – від 90 доларів (одномісне розміщення). Президентський люкс – 540 доларів.
Адреса: Дніпропетровськ, вул. Короленка, 2.

В одному номері з Чеховим і Шаляпіним: готель «Лондонський», Одеса

Варто трохи пройтися від Потьомкінських сходів по знаменитому Приморському бульвару, як ви опинитеся біля легендарного готелю. Чому легендарного? А де ще так тісно переплетені історія і сучасність? Антон Чехов і Федір Шаляпін, Роберт Льюїс Стівенсон і Марчелло Мастрояні, Майя Плесецька і Монсеррат Кабальє, Паоло Коельо і Жан Клод ван Дамм у різний час були гостями елітного готелю. Траплялося, що в готелі зупинялися навіть короновані особи і нащадки аристократичних фамілій.
Готель «Лондонський» – пам’ятник архітектури, створений на тому самому місці, де розташовувалася антична попередниця Одеси – гавань Істріан. Далеко не всі знають, що засновником і першим власником готелю став знаменитий французький кондитер Жан-Батист Карута. Всі модні французькі назви до того часу вже були «розібрані», і він вирішив звернути погляд до туманного Альбіону. Так одеський готель став «Лондонським». А виконали його в стилі італійського ренесансу.

Відчинивши свої двері перед відвідувачами в 1846, готель «Лондонський» з того часу є зразком аристократичної витонченості, блиску і розкоші. В бізнес-готелі можна знайти як економний номер, так і президентський люкс.

Ціна: 1225 грн.
Адреса: Одеса, Приморський бульвар, 11.

Де зупиняються мільярдери: готель «Брістоль», Одеса

Історія одеського «Брістоля» нараховує вже більш 100 років. Ще за часів своєї появи готель був визнаний одним з кращих та найбільш упорядкованих у Російській імперії: зручності в кожному номері, телефони, вишколена обслуга, шикарний інтер’єр. Свою назву готель запозичив у фешенебельного віденського готелю і дуже полюбився одеській знаті.

Цікаво, що в радянські часи готель отримав назву «Червоний». Під стать назві, його пофарбували в червоний колір. Але під осяйним одеським сонцем готель досить швидко марнів, набуваючи жовтуватого або навіть салатового відтінку. Одесити любили жартувати, що тільки в Південній Пальмірі можна замовити номер у «Червоному готелі», а приїхати в зелений. До своїх історичних коренів готель повернувся порівняно недавно, у 2010 році, знову засяявши у всій пишності.

«Брістоль» вважається одним з найкращих і дорогих готелів України. До речі, якщо трапиться зупинитися в цьому готелі, знайте, що до вас тут бувало безліч знаменитостей: Іван Бунін, Теодор Драйзер, Джеймс Олдрідж, Леонід Утьосов, Андрій Миронов і навіть американський мільярдер Арманд Хаммер. Для вимогливих гостей у п’ятизірковому готелі бізнес-класу передбачений президентський люкс.

Ціна: вартість проживання в готелі залежить від сезону.
Адреса: Одеса, вул. Пушкінська, 15.

Ніч у серці міста: готель «Пасаж», Одеса

Кожен, хто бував в Одесі, обов’язково заглядав у Пасаж. Милувався архітектурними красотами, бродив по місцевих магазинчиках, вбирав тут дух тієї самої Одеси. Але мало хто знає, що в цих стінах можна зупинитися на нічліг. Причому в недорогому готелі, який так і називається – «Пасаж».

Торговий центр з’явився наприкінці 19 століття: на його зведення пішло всього два роки, у що зараз віриться дуже важко. Пишна будівля була багато декорована античними скульптурами, насичена бароковими ліпними прикрасами. За це архітектуру будівлі навіть жартівливо порівняли з величезним тістечком з кремом.

Від початку був тут і готель, який вважалася одним з найкращих на півдні Російської імперії. З власною електростанцією, ванними, читальнею, рестораном, перукарнею, центральним опаленням. Повний шик! Але вже через рік після відкриття перлина Одеси палала серед білого дня при великому скупченні народу. Пожежна команда самовіддано рятувала постояльців готелю і чудово впоралася з гасінням: Пасаж майже не постраждав.

Незважаючи на багату історію і різні, часом скрутні, часи, «Пасаж» залишається вірним традиції: тут досі приймають постояльців.

Ціна: номер можна зняти від 195 грн на добу.

Адреса: Одеса, вул. Преображенська, 34.

Подих витонченої епохи: бутик-готель «Фредерік Коклен», Одеса

Один з найвитонченіших готелів Одеси – колишнє старовинне домоволодіння французької сім’їКокленів. «Будинок Коклена», побудований в 1852 році, чимало побачив за свою півторастолітню історію. В цьому домі збиралася вся міська еліта Одеси!

Коклен-старший був у 19 столітті ексклюзивним постачальником меблів двору його Імператорської Величності, а Коклен-молодший – відомим архітектором французької школи. Фасад будівлі Будинку Кокленів, що є пам’ятником архітектури, прикрашає ліпний галльський Півень – символ старовинного французького роду Кокленів.

У другій половині 2011 року завершилася практично повна реставрація Будинку Коклена. Новий бутик-готель, названий на честь його першого архітектора і власника, відчинив свої двері перед відвідувачами. Їх чекали витончені люкси в англійському, французькому, іспанському стилі, номери з камінами.

В готелі є 17 номерів, у створенні яких використовувалися дорогі матеріали – натуральне дерево цінних порід, мармур, натуральний камінь, шкіра. Стіни прикрашають картини і фрески.

Найбільший за площею номер готелю – тематичний люкс «Софі». Він присвячений Софії Рубінштейн – відомій вокалістці і піаністці, яка проживала тут наприкінці 19 століття. Номер прикрашений антикварними полотнами.

Ціна: вартість номера від 1600 грн.
Адреса: Одеса, пров. Некрасова, 7.

Читайте також: Житомирянам на замітку: 5 готелів з вражаючим минулим (ЧАСТИНА 1) 

Последнее изменение Среда, 19/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework