З 17 грудня у Житомирі розпочнеться різдвяний ярмарок

На різдвяний ярмарок до Житомира планують приїхати майстри з кількох регіонів України, зокрема, з Івано-Франківська, Львова та Хмельницького.

Така інформація прозвучала на засіданні виконкому Житомирської міськради під час розгляду питання щодо організації новорічно-різдвяних свят в обласному центрі. Сам ярмарок почне працювати вже з 17 грудня, повідомляє Житомирська Хвиля.

Олександр Ревнівцев, який безпосередньо курує проведення в Житомирі різдвяного ярмарку, розповів, що в місті завдяки спонсорським коштам працюватиме резиденція Святого Миколая, і запропонував депутатам та міському голові приходити до резиденції, аби почитати дітям казки:

"З одного боку воно може так звучати – депутати читають казки, але, з іншого боку, я пропонував би вам також приходити і приділяти час дітям. Я думаю, що у Фейсбуці вже багато хто бачив костюм Святого Миколая, який ми купили.

Святий Миколай буде перебувати у своїй резиденції з 12.00 до 21.00, щоб батьки могли прийти з дітьми. Завдяки спонсорам вже організували подарунки для переможців конкурсів. Але хотілося б теж, може бути, депутати фракціями зможуть приходити і розказувати казки (сміється – прим.ред.). Може, комусь вдасться здійснити дитячі бажання".

Загалом же, святкування стартують традиційно 19 грудня і проходитимуть на майдані Корольова. На Святого Миколая там надвечір запалять вогні на головній ялинці міста і влаштують святкування за участі місцевих колективів і заслуженої артистки України Ірини Шинкарук. Говорить начальник міського управління культури Ніна Рябенко:

"З 20 грудня по 14 січня на майдані Корольова будуть проходити заходи за участі обласних колективів за підтримки ОДА – народних колективів, колективів наших районних центрів. На вулиці Михайлівській плануємо розмітити дитячу зону – там буде луна-парк, вертеп, будиночок Святого Миколая і арт-майстерні. 31 грудня о 23.00 ми плануємо розпочати новорічну святкову програму. І закриття всіх новорічних свят плануємо на 13 січня – день Святого Василя, Щедрий вечір. Тоді плануємо провести так званий фольклорний фестиваль".

Додамо, що члени виконкому також вирішили дозволити продаж слабоалкогольних напоїв міцністю до 20 градусів, але тільки у фуд-зоні, яку цьогоріч перенесли ближче до кінотеатру "Жовтень". В усіх інших офіційних місцях святкування продаж будь-якого алкоголю буде заборонено.

Последнее изменение Четверг, 08/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework