×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Німецька організація GIZ надала 2,4 млн. грн. на утеплення житомирського садочку

Згідно меморандуму, який був підписний між міською радою та німецькою організацією GIZ, в Житомирі буде утеплено дошкільний навчальний заклад вперше за європейськими вимогами.

Пощастило садочку № 63. Згідно проекту, його термомодернізують за новітніми технологіями, що дозволить в подальшому заощаджувати бюджетні кошти на енергоресурсах. Закінчити роботи планують наприкінці весни.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, на разі зроблено багато, роботи ведуться швидко та дуже ефективно. Утеплили підвал, дах, частково замінили вікна.

Внесок міста у проект становить 1,4 млн. грн., 2,4 млн. грн. - це безповоротна фінансова допомога німецької організації GIZ.

Це грантові кошти, які не потрібно буде повертати з бюджету міста, але фонд поставив умови , що  садок має бути утепленим за німецькими технологіями і за коефіцієнтом теплопровідності, який відповідає європейським стандартам. Це на 20% вище від українських стандартів.

Також, в рамках проекту садок було обладнано спеціальним тепловим пунктом, який співставляє температуру на вулиці і, відповідно, дозволяє в найбільш економному режимі  забезпечувати теплом садочок. Окрім того, німецька сторона, дізнавшись, що міській владі на тендері вдалося заощадити кошти, виділила садочку ще більше 500 тисяч гривень.

n 2201152573

n 2201152573

n 2201152573

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Прочитано 626 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework