×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Провідні науковці Інституту археології обговорили перспективи досліджень археологічних пам’яток Полісся

15 квітня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка науковці Інституту археології НАН України говорили про дослідження археологічних пам’яток Житомирщини давнього часу.

У громадському діалозі взяли участь: старший науковий співробітник Музею історії Десятинної церкви Володимир Зоценко, завідувач сектору археології та пам’яткознавства Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф ДАЗВ України Сергій Переверзєв, фахівець у галузі давньоруської археології, начальник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас, історики-археологи ЖДУ імені Івана Франка та студенти вишу, які роблять перші кроки у вивченні археології.

У рамках круглого столу студенти мали змогу ознайомитися з результатами розкопок давнього часу в містах Олевськ та Коростень. Також фахівці обговорили перспективи вивчення городища в місті Новоград-Волинський. Провідні археологи України дискутували з приводу музеєфікації поліських городищ.

Під час літньої практики студенти історичного факультету спільно з Інститутом археології НАН України зможуть долучитися до археологічних робіт на території Житомирської області.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

l 150415119 1

l 150415119 1

l 150415119 1

l 150415119 1

l 150415119 1

l 150415119 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework