Каміння, що росте із землі: Рекреаційна зона «Гарячі камені»

Каміння, що росте із землі: Рекреаційна зона «Гарячі камені»

  Станом на 1 січня 2021 року в різних куточках Житомирщини руками лісівників облаштовано 64 рекреаційних пункти на різний смак. Там подорожуючі можуть знайти стіл і лавки – щоб перекусити, альтанки – щоб сховатися від негоди, місця для вогнища та для сміття.

   Значна частина має ігрові майданчики для дітей, корисну інформацію про рослинний та тваринний світ лісу для тих, хто не знає, які гриби чи ягоди можна їсти. Деякі рекреаційні пункти мають торгові точки, де можна придбати гарячі й холодні напої та навіть замовити обід.

kk2903211 2

  Основне призначення рекреаційних пунктів – зробити відпочинок людини на природі комфортним та ще й без шкоди для лісу. В кожній місцевості є місце, яку обожнюють мешканці навколишніх населених пунктів через ландшафтну привабливість або місцеві традиції. Одним з таких є рекреаційна зона «Гарячі камені», що знаходиться в селі Папірня Житомирської області.

kk2903211 2

  Довгожителі стверджують, що каміння «росте із землі». Кажуть, що зимою, сніг, який на них випадає, швидко тане, а влітку – вони гарячі. Приклавши долоню до цих каменів ви відчуєте віковічну енергію землі.

  Сівши на каміння, ви можете помедитувати, насолодитись співом пташок, зробити чудові фото і просто відпочити душею в цьому магічному місці.

  Валуни, які виступають над поверхнею землі та утворюють глибоку ущелину, нагадують «Камінне Село», розташоване у сусідньому Олевському районі.

kk2903211 2

  Облаштовуючи рекреаційні зони, лісівники не лише створюють належні умови для відпочинку на природі землякам і гостям, а ще й убезпечують ліси від пожеж. Адже в таких пунктах облаштовані спеціальні місця для вогнищ і сміття, тут є вода або інші засоби, якими можна завжди загасити полум’я. Одним словом, є все для комфортного та безпечного відпочинку чи святкування родинних свят. Проте, часто відвідувачі залишають після себе поламані лави, спалені столи, розтрощені альтанки та сміття.

  Кожного разу після відпочинку в рекреаційних зонах обов’язково прибирайте за собою, щоб ліси Житомирщини залишались чистими.

kk2903211 2

kk2903211 2

kk2903211 2

kk2903211 2

kk2903211 2

Катерина КОСЯКЕВИЧ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework