×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі презентували першу книгу про Радомишль і героїв українського національно-визвольного руху

Довгий період часу в світ не виходили книжки з історії Поліського краю.

l 17091569В останні роки ця тенденція змінюється на краще: краєзнавці активізували свою роботу та все більше друкують видання про міста та села Житомирщини.

Книга «Історія Радомишля» Геннадія Цвіка буде цікавою, як для пересічного читача, який цікавиться минулим свого регіону, так і для студентів й науковці при написані робіт.

17 вересня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О. Ольжича відбулась презентація унікального видання, в якому автор майстерно вмістив історію Радомишльського краю від сивої давнини до сучасності в 400 сторінок.

Геннадій Цвік працює викладачам історії у радомишльській гімназії. Цікавитись історією малої Батьківщини почав ще з дитинства, коли з’явилося перше хобі – колекціонування монет.  Саме знайдені гроші з минулого викликали багато запитань у майбутнього історика.

Свою «Історію» автор виношував довго – 25 років. Спочатку надрукував брошуру, далі поглиблював свої дослідження й в результаті видав книгу «Історія Радомишля».

Автор намагався писати історію українськими очима, а не сусідськими. Об’єктивно висвітлив життя революційних героїв, доступним для читача способом розповів історію краю, з величним минулим.

Лілія Мельник

Фото – Ірина Маринюк

l 17091569 1

l 17091569 1

l 17091569 1

Последнее изменение Четверг, 17/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework