×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирський академічний театр ляльок є одним із провідних лялькових театрів України

Сьогодні, 8 жовтня Житомирський академічний обласний театр ляльок розпочинає ювілейний, 80-ий, театральний сезон.

n 0810156140Ця подія стане знаменною віхою в культурно-мистецькому житті Житомирщини, адже ляльковий театр, услід за обласним музично-драматичним, є одним із найстаріших мистецьких закладів області, а серед собі подібних та й багатьох «дорослих» — і в Україні, - пише «Житомирщина».

У далекому 1935-ому при пересувному драматичному театрі облпрофради був створений ляльковий театр під керівництвом талановитої акторки Зої Пігулович. Працював він у Палаці піонерів і жовтенят, першою його виставою була «Юра-замазура», з якою театр бував у дитячих колективах, зокрема й у дитячій комуні «Затишок» на Богунії. Ці вистави були безплатні, актори — «безкінні», декорації й увесь свій реквізит носили за плечима у мішках.

По війні театр відновив роботу у 1945 році. Війна вплинула на репертуар театру — інакше й не могло бути. Одна з перших вистав, наприклад, називалася «Гітлер-бульдог (Як Гітлер душу чорту продав)». Дивилися її і діти, й дорослі, особливою ж популярністю вона користувалася у військових частинах.

Про значення театру у вихованні дітей та в мистецькому житті нашого краю у той час свідчить постанова виконкому обласної ради 1952 року про підвищення його ідейного й художнього рівня. Саме з цього часу театр набуває статусу обласного.

Сьогодні Житомирський академічний театр ляльок є одним із провідних лялькових театрів України. У його репертуарі понад 30 вистав, створених за кращими творами української та зарубіжної класики. Це вистави для найменшеньких та для дітей молодшого віку, а також для сімейного перегляду і для дорослих.

Ще одне відкриття маленьких театралів чекає в «Клубі іменинника КАЗКА». Святкуючи в ньому свої дні народження, відзначаючи «Свято Букваря», прощання з дитсадочком, дітлахи самі потрапляють у казку, стають її дійовими особами, отримуючи величезний заряд емоцій, добра і любові.

— Усе це разом, — говорить директор і художній керівник театру Сергій Мисечко, — надає нам наснаги у творчості, яка гідно оцінена і нашими маленькими глядачами, і театральною громадськістю. Звання академічного, а також звання лауреатів багатьох міжнародних фестивалів є вагомим тому підтвердженням.

Відкриття цьогорічного ювілейного театрального сезону буде відзначене для колективу знаменною подією. 9 жовтня саме в Житомирі розпочнеться ІІ Всеукраїнський фестиваль авторських та аматорських театрів «Світ ляльок». Під час фестивалю відбудуться майстер­-класи зі створення та володіння лялькою.

Тож свій 80-ий театральний сезон колектив театру починає сповнений творчих задумів і сподівань на вдячних глядачів.

Последнее изменение Четверг, 08/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework