×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Левко Лук'яненко про Савченко: Обмін людини, яку засудили за ніщо, на тих, хто зробив злочин проти України, - це абсолютна несправедливість

Позиція президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами стосовно визволення засудженої в Росії української льотчиці

n 2403168408та нардепа Надії Савченко є найбільш вирішальною.

Таку думку висловив Герой України, дисидент і політв'язень часів СРСР Левко Лук'яненко під час прес-конференції у Житомирі, передає УКРІНФОРМ.

"У визволенні Надії, я думаю, найсильнішим є голос Обами. Думаю, що її вирвуть звідти. Вона трошки там (в ув'язненні, - ред.) побуде - вони знайдуть спосіб, як її обміняти", - сказав він.

При цьому Лук'яненко вважає недоцільною ймовірність обміну Савченко на будь-кого з російських полонених, хто "зробив злочин проти України".

"В принципі, обмін людини, яку засудили за ніщо, на тих, хто зробив злочин проти України, - це абсолютна несправедливість. Бо треба міняти вояків на вояків. Вона (Савченко, - ред) не вбила на російській території. А її судять так, ніби вона є громадянкою Росії. Абсурд!" - уточнив він.

Зауважимо, більше ніж півстоліття тому Левко Лук'яненко сам був політв'язнем, провівши 27 років у радянських тюрмах і концтаборах. Так, за діяльність створеної ним наприкінці 50-х років підпільної партії "Українська Робітничо-Селянська Спілка" його засудили до розстрілу. Проте за 72 дні цей вирок змінили на 15 років позбавлення волі. Згодом, у грудні 1977 року, очікуючи чергового вироку, ув'язнення та заслання, заарештований Лук'яненко оголосив голодування.

Последнее изменение Четверг, 24/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework