Курсант військового інституту встановив рекорд, зробивши тисячу один підйом з переворотом

  21-річний курсант Житомирського військового інституту Дмитро Косатий 18 травня встановив рекорд інституту, виконавши вправу "підйом з переворотом на перекладині" 1001 раз. Встановлення рекорду зайняло 3 години 24 хвилини.

   Подробиці у матеріалі suspilne.media. 

  Дмитро Косатий, курсант 2 курсу Житомирського військового інституту: "Зробив 1001 підйом з переворотом за 3 години 24 хвилини, не злізаючи з турніка. На 300 повороті відчув, що в мене почали відкриватися мозолі. Так, я зміг встановити рекорд, але не вважаю, що це якесь високе досягнення".

Курсант військового інституту встановив рекорд, зробивши тисячу один підйом з переворотом

  Тренер Дмитра Косатого – доцент кафедри фізичного виховання Житомирського військового інституту Василь Пронтенко каже, що рекорд можна вважати офіційним.

  Василь Пронтенко: "Розумієте, він узявся за перекладину в одному положенні і навіть не рухався ні на міліметр вбік. Робив, робив і робив. Вже після 600-го, чи 800-го разу те місце, де він тримався, було все у крові. Але він все одно не здвигався, бо такі вимоги. І він їх витримав, тому цей рекорд можна вважати офіційним".

Курсант військового інституту встановив рекорд, зробивши тисячу один підйом з переворотом

  Василь Пронтенко каже, що не очікував такого результату від свого підопічного.

  Василь Пронтенко: "Навіть не очікував. Розумієте, ми коли планували цей рекорд, то цілеспрямовано працювали на виконання 500 разів. Зробивши 500, з’явилася ідея зробити 1000 разів. Взагалі, в нашому інституті, в секції гирьового спорту та армспорту тренуються близько 70 чоловік. І Дмитро сам виявив бажання прославитися за рахунок перекладини".

  Сам Дмитро Косатий розповів кореспондентам Суспільного, що своїм рекордом хотів прославити свій інститут і Україну. А також мотивувати і надихнути людей, довівши, що кожна людина спроможна досягти чогось більшого. До Дмитра Косатого рекорд інституту у вправі "підйом з переворотом на перекладині" складав 115 разів.

  Дмитро Косатий: "Я спочатку здивувався, що це за людина, і як вона змогла взагалі стільки зробити. Ще місяця 2 тому я спробував зробити 50 разів, згодом 100, 300, 500. І 18 травня у мене вийшло зробити 1001".

Курсант військового інституту встановив рекорд, зробивши тисячу один підйом з переворотом

  Тренер Дмитра Василь Пронтенко каже, що вони з підопічним працюватимуть і далі.

  Василь Пронтенко: "Я особисто бачу в ньому потенціал на встановлення, як мінімум, рекорду України, який, якщо я не помиляюся, встановлений у 2007 році і складає 1150 разів".

  А сам Дмитро розповів, що налаштований побити і рекорд світу.

  Дмитро Косатий: "Так, хочу побити рекорд світу. Він зараз становить 1400 разів – його встановив капітан Залозний з Росії".

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework