Житомирщина найбільш забезпечена вакцинами та ліками

На Житомирщині Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у супроводі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса відвідали медичні заклади Новоград-Волинського та Коростишівського районів.

Метою візиту було перевірити реальну ситуацію з залишками вакцин та лікарських засобів у медичних закладах України, в тому числі і Житомирщини, для подальшого ефективного перерозподілу життєво необхідних ліків на період здійснення державних закупівель у 2015 році.

Проблема з ліками дуже серйозна, адже протягом кількох попередніх років не закуповувалися в повному обсязі необхідні об’єми імунобіологічних препаратів, сироваток і вакцин.

МОЗ контролює кількість імунобіологічних препаратів, які розподілені між регіонами нашої країни. Олександр Квіташвілі мав нагоду побувати в лікарнях, поліклініках Житомирщини ознайомитися зі станом справ, подивитися, яким чином ті препарати, що були розподілені в області, зберігаються, використовуються, чи належним чином перерозподіляються залишки.

Адже ситуація із запасами вакцин та лікарських засобів у країні є дуже поганою через те, що деякі категорії вакцин не закуповувалися по два, три роки, однак кожна область намагається якось цю ситуацію контролювати.

За словами Олександра Квіташвілі, МОЗ використає та поширить на інші регіони досвід Житомирщини в плані забезпечення медзакладів ліками та вакцинами. Томущо Житомирщина працює краще, ніж інші області, і дефіцити перекриваються за рахунок запасів, які є на місцях.

 

Прочитано 669 раз

Последнее изменение Четверг, 20/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework