Житомир може знову повернутися до подачі питної води за графіком

І причина полягає не у нестачі коштів. Цього разу свої корективи вносить погода.

Через засушливе літо рівень води в водосховищі Дениші, звідки бере воду Житомир, впав на 2 метри 80 сантиметрів.

Про це повідомляє Житомирська хвиля.

Цей показник вже фіксувався в 2012 році, проте тоді нижче цієї позначки вода не опускалася, адже почалися дощі. Цього разу ситуація дещо складніша. За короткостроковими прогнозами синоптиків, опадів у найближчі п’ять днів не передбачається, навпаки температура повітря знову піднімається вище 30 градусів. Поки що запас води у Житомира є, але, якщо за тиждень-два не підуть дощі, потрібно буде переходити на режим економії, каже директор КП "Житомирводоканал" Михайло Ничипорук:
"Впродовж засушливого літа рівень води у водосховищах зменшився на більш ніж 5 мільйонів кубометрів, а це 40% від всього запасу води для Житомира. Якщо ситуація не зміниться до 20 чисел вересня, то ми будемо виносити пропозицію переходити на подачу води за графіком".

Влада міста та комунальники розглядали й інші варіанти виходу з ситуації, але на сьогодні перехід на подачу води за графіком, - єдиний прийнятний, каже перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин:
"Ми відпрацьовували різні варіанти вирішення цієї проблеми. Зокрема, розглядали варіант перекачки води вище за течією зі ставків. Але вони не вистачає і в тих додаткових джерелах, а ще й якість води в них дещо гірша за потребу. За тиждень прогноз погоди показує вже кілька дощових днів, сподіваємось, що ситуація покращиться".

Якщо через два тижні ситуація не покращиться, будуть прийматися екстрені заходи, кажуть в міській раді, зокрема, зменшувати обсяг подачі води на місто та подавати воду за графіком.

 

Прочитано 994 раз

Последнее изменение Четверг, 03/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework