×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Бердичеві військовослужбовці отримали сертифікати та свідоцтва про оволодіння цивільними спеціальностями

28 бердичівських військових завершили навчання в рамках програми перепідготовки та соціальної реабілітації колишніх військових, професійної адаптації воїнів, які несли службу в зоні АТО.

n 1712157170Програма ця реалізовується спільно з НАТО.

На курсах, які працюють в Бердичеві на базі гарнізонного Будинку офіцерів, це вже третій випуск. Цивільних фахівців готують за двома напрямками – "комп'ютерні дисципліни" та "економіка", передає «Житомирська хвиля».

Викладають на курсах фахівці Хмельницького центру з перепідготовки та соціальної адаптації військових. Його директор Михайло Войнаренко розповів журналістам телекомпанії ВІК, що співпраця з НАТО дуже відповідальна і нелегка, але дає результати: лише в Бердичеві вже підготовлено три групи фахівців з числа військових. Вже здійснено набір четвертої і на квітень наступного року запланована п'ята група:

"Ювілейний, трьохтисячний сертифікат, виданий нашим центром, якраз попав на цю групу. Вже більше трьох тисяч офіцерів, які звільнилися в запас або підлягають звільненню, отримали цивільні спеціальності. Я думаю, що це дуже важливо і для тих, хто отримав ці спеціальності, і для нашої держави".

Менеджер програми Україна-НАТО Крістофер Штаудт підкреслив, що впроваджується ще один важливий напрям роботи – тренінги з психологічної реабілітації для учасників АТО. Представник НАТО додав: в Україні ще немає такої цілісної системи соціальної адаптації, яка б інтегрувалась у систему Збройних Сил. Пан Штаудт зазначив, що варто якнайбільше розповідати про такі можливості військовим, які щойно звільнилися або невдовзі будуть звільнені:

"Не всі люди знають, що такі можливості існують. Якщо ви є військовослужбовцем, який залишив ряди Збройних Сил не давніше, ніж два-три роки тому, або якщо ви заплановані до звільнення, до скорочення у найближчий рік, будь-ласка, активно дійте, ми будемо раді бачити вас на таких курсах".

Додамо, що Програма Україна-НАТО "Партнерство заради миру" працює в нашій державі із 2000 року, курси відкриті вже у 27 містах. За ці роки в межах програми в Україні пройшли перепідготовку 7,5 тисяч людей.

Последнее изменение Четверг, 17/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework