×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині планують розпочати вирощування сіянців із закритою кореневою системою

Спосіб цей суттєво дорожчий за звичайне вирощування посадкового матеріалу, але повністю себе виправдовує, каже головний лісничий підприємства Леонід Костюк.

n 2212157233Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

Адже сіянці із закритою кореневою системою, які вирощуються у спеціальних таблетках або капсулах, можна висаджувати фактично впродовж всього періоду з весни до осені, і приживлюваність практично стовідсоткова, тому що при пересадці не пошкоджується корінь. Крім високої приживлюваності, такі сіянці не хворіють після пересаджування на постійне місце та не піддаються «післяпосадковому» шоку.

При створенні лісових культур таким способом зменшується кількість садивного матеріалу на одиницю площі, відсоток доповнення, а також зменшено кількість доглядів за ними, а відповідно і витрат в період до переведення в покриту лісом площу.

Спеціальні теплиці збираються будувати в двох лісництвах: "В наших планах на весну будувати спеціальне тепличне господарство для закритої кореневої системи, тобто, для сіянців, які будуть вирощуватися в контейнерах і висаджуватися разом із гумусною сумішшю. Будівництво плануємо в двох лісництвах – Дубовецькому та Коростишівському".

Всі роботи виконуватимуться за власні кошти лісогосподарського підприємства. Головний лісничий каже, що будівництво однієї такої теплиці площею дві сотки обійдеться, як мінімум, у 50 тисяч гривень.

Зауважимо, що на сьогодні вирощування сіянців із закритою кореневою системою в значних обсягах освоїли два держлісгоспи нашої області – Житомирський та Малинський.

Последнее изменение Вторник, 22/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework