×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині є жертви від переохолодження

За перші дні Нового року до оперативно-рятувальних підрозділів Житомирщини надійшло 48 повідомлень.

l 04011614Під дією різних факторів 1 особа загинула, 12 травмовано та 4 вдалося врятувати. У зв’язку з утриманням морозної погоди, люди почали частіше потрапляти в лікарні з переохолодженням тіла та відмороженням кінцівок.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Житомирській області.

У перший день Нового року одразу двоє людей стали жертвами морозів.

До терапевтичного відділення Коростенської центральної міської лікарні з діагнозом: загальне переохолодження тіла госпіталізовано жінку 1967 р. н. А до реанімаційного відділення Коростишівської центральної районної лікарні з тим же діагнозом потрапила 30-річна жінка. Крім того зареєстровано вже і випадки обмороження. Учора, 3 січня до травматологічного відділення Лугинської ЦРЛ з діагнозом: відмороження нижніх кінцівок обох стоп 2 ст. госпіталізовано чоловіка 1965 р. н.

На Житомирщині розгорнуто пункти обігріву населення. У цих пунктах громадяни можуть отримати гарячий чай та мінімальне харчування. По можливості надається допомога теплими речами. Хто має бажання допомогти знедоленим людям продуктами харчування та теплим одягом можуть звертатися до зазначених пунктів обігріву. Таких пунктів в області налічується 46, де передбачено 571 місце для обігріву.

Як стверджують лікарі-комбустіологи, найчастіше відморожуються кінцівки (пальці рук та ніг), ніс, вуха, щоки. Більш схильні до відмороження особи, які страждають на серцево-судинні захворювання. Особливо люди, які мають захворювання нижніх кінцівок – атеросклероз. Це хвороба при якій кров доставляє до кінцівок не достатню кількість кисню. За рахунок морозу, виникає спазм капілярів, при якому приток кисню взагалі зупиняється і такі люди ще скоріше можуть відморозити собі кінцівки. Також серед осіб із подібної категорії ризику, ті, які знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Вони не можуть адекватно реагувати на відчуття морозу. Тим паче людина під дією алкоголю відчуває хибне тепло.

Последнее изменение Понедельник, 04/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework