×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Міжконфесійна ворожнеча: У Житомирі зрізали хрест та викинули ікони у смітник

У п'ятницю, 22 січня, в Житомирі представники Української православної церкви Московського патріархату спробували захопити земельну ділянку, яка належить Київському патріархату.

n 2501167469Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Житомирської міської організації ВО «Свобода» Віктор Брокарєв.

«Поки місто Житомир святкувало День Соборності та створювало ланцюг єднання підлі "москалі" (УПЦ МП) вирішили захопити землю під "рускій мір" та створити в місті конфлікт між вірянами різних конфесій. Вже багато років навпроти залізничного вокзалу УПЦ КП проводять службу на яку ходять мешканці сусідніх будинків , встановили хрест, лавочки та ікони, готують документи для будівництва храму. Сьогодні до мене звернувся Владика Ізяслав УПЦ КП з проханням допомогти. Розповів, що священики УПЦ МП зрізали хрест, зруйнували огорожу та почали незаконне будівництво на землі Київського Патріархату і надія тільки на "Свободу". Ми з Олегом Черняховичем та Юрієм Бовсунівським відразу виїхали на місце подій і побачили невідому конструкцію, яку розвалили. Потім почали спілкуватись з мешканцями , які були обурені діями російської церкви. Найбільше обурило мешканців та й нас теж, що ікони які були біля хреста московські попи викинули на смітник, де ми їх і знайшли. Певно москалі забули де вони знаходяться та чия це земля , або не розуміють , що часи вже не ті. Обіцяємо громаді міста, що тут буде наш Український храм в якому будуть молитись за Україну та наших вояків, а не за країну агресора».

У свою чергу, керуючий Житомирською єпархією УПЦ, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим зазначив: «Ніякого відношення наша церква до цього не має. Який би хрест не був, хто б його не встановив – це хрест. Зрізати хрест - це кощунство. Я сьогодні вперше почув про цю ситуацію. Це ніщо інше, як провокація, спроба розпалити міжконфесійний конфлікт у Житомирі.

Натомість у відділі комунікації ГУНП в Житомирській області повідомляють, що чоловік, який пошкодив хрест, не належить до жодної з православних конфесій і його дії не містять ознак розпалювання релігійної ворожнечі.

«На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що невідомим було зрізано дерев’яний хрест, установлений представниками однієї з церков.

Відповідні відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, - повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Житомирській області.

У результаті вжитих заходів поліцейські встановили особу, причетну до вказаних протиправних дій, - 34-річного жителя Житомирського району. Було з’ясовано, що чоловік поблизу майбутнього будівництва святині здійснював агітацію Слова Божого. Поліції він пояснив, що вдався до демонтажу дерев’яного хреста, оскільки вважав його укріплення ненадійним і остерігався падіння споруди.

Усі мотиви з’ясовуються у ході подальшого розслідування кримінального провадження», - йдеться у повідомлені. 

n 2501167469 1

n 2501167469 1

n 2501167469 1

Последнее изменение Понедельник, 25/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework