×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині активно втілюється нова реформа місцевого самоврядування

На даний час в області створено 9  об’єднаних територіальних громад: Народицька, Тетерівська, Високівська, Потіївська, Дубрівська, Червоненська, Новоборівська, Іршанська, Вишевицька.

n 0202167615Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

З точки зору виключно фінансової складової, то об’єднані громади (у порівнянні з нинішніми місцевими радами) отримують додатковий ресурс та додаткові повноваження і виходять на якісно новий рівень бюджетних взаємовідносин. Прогнозний обсяг додаткових доходів по 9 об’єднаних територіальних громадах складе 32,0 млн грн, а видатки на утримання апаратів управління об’єднаних громад зменшаться на 8,1 млн грн.  Ці кошти підуть на ремонт доріг та шкіл, освітлення вулиць, упорядкування скверів абощо.

Голова Народицької селищної об’єднаної територіальної громади Анатолій Леончук розповів, що бюджет даної громади значно зріс:«План надходження до бюджету за січень у сумі 750 тис. грн. Фактично ж ми отримали 1 млн 400 тис грн, що на 650 тисяч більше, не рахуючи вільних залишків коштів».«Ці кошти ми спрямуємо на  створення нових робочих місць, відкриття нових підприємств із надання соціально-побутових послуг, поліпшення благоустрою території», – додав він.

Крім того, їм як пілотним територіальним громадам у повному обсязі буде надано допомогу з Державного фонду розвитку на реалізацію корисних соціально-економічних проектів на території їхніх громад. Вони виходять на новий рівень взаємодії з Державним бюджетом України, отримують державні субвенції (на освіту, медицину, базовий територіальний розвиток) та дотації. З державного бюджету в цьому році передбачено 1 млрд грн, що буде розділено між 159 новоутвореними громадами в країні.

Нагадаємо, наразіоб’єднані територіальні громади підготували 44 проекти(ремонти соціальних об’єктів, доріг комунальної власності, вуличне освітлення та ін.), на втілення яких цьогоріч можуть отримати кошти.

Последнее изменение Вторник, 02/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework