×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Матвій Хренов: Утеплення ще не є запорукою реалізації енергозбереження, має бути усвідомлення ощадливого ставлення до енергоресурсів

Із серпня 2015 року у Житомирі  впроваджується освітній проект з енергозбереження, що реалізується  у  навчальних закладах.

n 1902167881Про повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

У рамках проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ, в закладах освіти впроваджуються заходи, спрямовані  на виховання енергоефективної свідомості дітей та підвищення компетенції викладачів у даній сфері.

Учасники освітнього проекту з енергозбереження в закладах освіти Житомирського консорціуму зустрілися 18 лютого 2016 року у міській раді, обговорили напрацювання та наступні кроки міста Житомира в рамках даного проекту.

Консультант із впровадження освітніх проектів у сфері енергозбереження в Німеччині пан Йорґ Акерман презентував кращі практики впровадження освітніх проектів з енергозбереження в Німеччині та запропонував шляхи їх успішного застосування в Україні.

Фахівці управління освіти міської ради представили свої напрацювання у сфері енергозбереження в рамках проекту, розповіли про систематичну інформаційно-виховну роботу зі школярами. З 86 навчальних закладів Житомира до проекту увійшли 23 загальноосвітні та 1 позашкільний. Відмічено, що  проект Житомирського екологічного ліцею №24 став методичним посібником з енергозбереження для інших навчальних закладів.

Учасники зустрічі наголошували на важливості спостереження шкіл за споживанням енергоресурсів із залученням учнів, розробці правил економії у навчальних закладах та механізмів стимулювання педагогічних працівників і школярів з метою досягнення економії.

Матвій Хренов, заступник міського голови, підкреслив, що енергоефективний проект є важливим для  Житомира. «Утеплення ще не є запорукою реалізації енергозбереження, має бути усвідомлення необхідності ощадливого ставлення до енергоресурсів. Адже енергозбереження та енергоефективність – це, безумовно, стратегічний напрям енергетичної політики для України», – зазначив посадовець.

У рамках заходу експерти проекту відвідали навчальні заклади міста, де на практиці продемонстрували важливі енергоефективні технології. Гості подарували школам прилади для вимірювання освітлення в класах, потужності електроприладів та температури поверхонь, а також термометри для вимірювання внутрішньої температури повітря в приміщеннях.

Нагадаємо, упродовж 2014-2015 років у Житомирі в рамках співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах» CIZ впроваджено ряд інвестиційних та інституційних заходів: проведено капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №63 та встановлено геліосистему для підігріву гарячої води(загальна вартість – 3,6 млн грн., 2,4 млн грн. – кошти донорів, 1,2 млн грн – кошти міського бюджету); впроваджено електронну систему моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів  бюджетній сфері міста ( загальна вартість проекту – 410,9 тис грн); проведено капітальний ремонт 8-го поверху готелю «Житомир», де проживають вимушені переселенці з тимчасово окупованої території.

n 1902167881 1

Последнее изменение Пятница, 19/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework