×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі 50 рятувальників гасили пожежу в «ОЛДІ». ФОТО

23 лютого до служби порятунку «101» надійшло повідомлення

n 2302167941про те, що на складі будівельних матеріалів супермаркету, що розташований на одній із вулиць обласного центру, виникла пожежа. Про загорання надзвичайників повідомив черговий охорони об’єкту.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Саме така легенда була вигадана для проведення тренувального тактико-спеціального навчання щодо ліквідації умовної пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей. До участі в навчанні було залучено 50 чоловік особового складу ДСНС та 9 одиниць техніки.

Згідно тактичного задуму о 09:00 внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникло загорання стелажа з горючими будівельними матеріалами та виробами. Об'єкт проведення навчань обрано не випадково, оскільки там знаходиться велика кількість горючих та легкозаймистих матеріалів та в будь-яку хвилину могла виникнути загроза розповсюдження вогню на сусідні приміщення.

Обслуговуючий персонал через засоби оповіщення та особисто провів евакуацію людей з торговельного залу та приміщень офісу. Далі до приїзду оперативно-рятувальних служб члени добровільної пожежної дружини приступили до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння.

По прибуттю перших пожежних підрозділів проведеною розвідкою ланки газодимозахисної служби встановлено, що пожежа виникла в складі будівельних матеріалів та спостерігається сильне задимлення, існує загроза збільшення площі пожежі.

Приймається рішення про залучення додаткових сил. На пожежу прибуває чергова зміна оперативно-координаційного центру та підрозділи за викликом №2. На місці події рятувальники у складі ланок газодимозахисної служби проводять розвідку, визначають вирішальний напрямок дій щодо гасіння умовної пожежі та захисту суміжних приміщень та будівельних конструкцій.Одночасно аварійно-рятувальна частина проводить димовилучення.

Завдяки злагодженим діям рятувальників та персоналу об’єкту умовну пожежу загальною площею близько 75 кв.м вдалося ліквідувати швидко та оперативно.

Коментуючи необхідність проведення таких навчань, заступник начальника Управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський зазначив, що навчання у великому будівельному супермаркеті, який займає площу до 0,85 га, пройшли на досить високому рівні. Подібні тренування необхідні не тільки рятувальникам, але й людям, які працюють на подібних об’єктах та відвідувачам. Адже маючи багаж теоретичних знань, завжди необхідно відпрацьовувати дії на практиці. Умовну пожежу було ліквідовано у визначений час. З поставленим завданням учасники навчань впоралися.

n 2302167941 1

n 2302167941 1

n 2302167941 1

n 2302167941 1

Последнее изменение Вторник, 23/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework