×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині працевлаштований кожен десятий демобілізований учасник АТО

Йдеться про тих, хто звернувся до центрів зайнятості – впродовж минулого року таких було більше 1600, працевлаштований – 161.

n 2402167955В службі зайнятості пояснили, чому цей показник не вдається суттєво покращити. Звичайно, передусім впливає загальна ситуація на ринку праці, але у цієї категорії шукачів роботи є й свої особливості, каже начальник відділу сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості Наталія Гончарук:

"Під час участі в АТО такі особи отримують відповідне грошове забезпечення, яке до кінця 2015 року значно зросло. Тому, коли людина повертається до нас і ми отримуємо інформацію щодо її грошового забезпечення, то, звичайно, порівнюючи з оплатою вакансій, які подають нам роботодавці, підходящу роботу підібрати важко. Адже рівень середньої заробітної плати – один з показників поняття "підходяща робота". У нас мало таких робочих місць, які відповідають тому грошовому забезпеченню, яке отримувала людина в зоні бойових дій". Щодо середнього рівня допомоги по безробіттю, ситуація на сьогодні наступна: "Безробітні, які перебувають у нас на обліку, в середньому отримують 1300 гривень. А людина, яка брала участь в АТО, учасник бойових дій, то розмір допомоги уже перевищує дві тисячі гривень", – зазначила Наталія Гончарук.

За матеріалами Житомирської хвилі 

Последнее изменение Среда, 24/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework