×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Винних у скандалі із краденими сухпайками так і не знайшли

Вже три місяці правоохоронці шукають винних у скандалі з сухпайками,

n 1603168275які невідомо яким чином опинились у студентській їдальні Житомира.

Нагадаємо, що перед новорічними святами житомирські активісти разом з поліцією виявили в одному з коледжів Житомирщини тисячі військових пайків. Мед з солдатського пайка був виставлений у вітрині з цінниками. В підсобці — спиртне.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що вилучені сухпайки були розфасовані на території військової частини А1329 Козятина і в подальшому направлялися в 3 військові частини Житомирської області.

Сьогодні директор навчального закладу запевняє: безкоштовну їжу для солдатів студентам не продавали. А алкоголь, за словами педагога, вже точно був не для дітей.

– Під час літніх канікул підприємець Олександр Табенський у залі проводив певні заходи зі святкування. Можливо, залишилося ще від нього. Цей підприємець не тільки підсобку орендував в коледжі — весь харчоблок, щоб годувати учнів за гроші, — запевняє директор Житомирського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

Тепер на тій кухні, де знайшли сухпайки, працює інша людина. Два з половиною місяці тому підприємець Олександр Табенський забрав своїх робітників — у той день, коли поліція знайшла в підсобному приміщенні тисячі солдатських пайків. А пізніше підприємець вивіз всі свої речі. Поліцейські знайшли в їдальні не тільки солдатські пайки, а й армійські намети і пледи. Звідки це все – пояснювати відмовився.

– Олександр Табенський відмовився давати свідчення з метою перевірки можливості, як він каже, закупівлі ним всього майна. Ми призначили податкову перевірку та інспекції праці. Моніторимо Інтернет — продають такі пайки, але ці були виключно для підрозділів Збройних сил України, — запевнив нашого журналіста військовий прокурор Житомирського гарнізону Антон Войтенко.

У відділі комунікацій Нацполіції у Житомирській області повідомили, що результати внутрішнього аудиту військових частин і позапланових ревізій ще не надійшли.

– У даний час військові пайки, які є речовими доказами, зберігаються на території Житомирського відділу поліції і можуть бути передані для використання військових частин за рішенням суду, — кажуть там. — Кінцевий термін їх використання — вересень-листопад 2016 року. Нині з процесуальним керівником узгоджується відповідне клопотання.

Однак волонтери не виключають, що пайки вже списали як згорілі в зоні бойових дій.

– Є хлопці, які зверталися до нас, до волонтерів і казали, що бачили, як вантажили машини та як вивозили ці сухпайки. Є хлопці, які три дні добиралися до Слов'янська, скажімо, чи в базу дислокації і їм не видавались пайки, — зазначила активістка Ірина Коцюба.

Валентина Лісова, 33kanal

Последнее изменение Четверг, 17/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework