×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Люди погрожують перекрити дорогу, якщо не припинять відвантажувати кругляк із залізничної станції Малин

У Малині на залізничній станції вже рік майже цілодобово відвантажують ліс-кругляк

n 1803168319Жителі розповідають, що майже рік навпроти житлових будинків невідомим суб’єктом господарювання відвантажується «кругляк великого діаметру» (дослівно).

Працюють у всі без винятку дні, приблизно із 6-ої, а в літній період із 4-5-ої ранку і до 24-02-ої години ночі). Вантажний майданчик зовсім поряд із житловими будинками — відпочити  не можна ні вдень, ні вночі від страшного шуму під час трелювання лісу у вагони, скаржилися жінки, пишуть «Малинські новини».

За цей період дорога біля будинків перетворилася в суцільні ями та вибоїни, влітку пил стоїть стовпом, на домівках з’явилися тріщини, а вхідні ворота від постійної вібрації вигнулися, що й ледь відкриваються.

Адже майже безперестанку вулицею їдуть вантажні машини з лісом. Якщо влітку відвантажували два-три вагони, то зараз буває по десять-дванадцять за добу.

Хвилюються й за дітей, котрі мешкають за залізничними коліями і якраз цією дорогою йдуть до школи. Якщо котрась з колод посунеться, а ліс не вельми добре кріплять на вантажівках — не минути лиха.

n 1803168319 1

 Хто дає дозвіл на вивіз такого величезного обсягу кругляку? І звідки той ліс — хтозна. Є всі підозри, що з чорнобильської зони, роблять припущення місцеві.

Дуже хотілося б знати і місцезнаходження юридичної особи, яка займається його вирізкою та відвантаженням на залізниці? Коли самі жителі якось підійшли до працівників, щоб дізнатися інформацію про господаря — у відповідь почули міцні вирази та погрози.

А тому зараз бояться відкрито й слово сказати, бо ще чого доброго ті «бандити» спалять хати — з пересторогою говорять. Проте й жити так неможливо… Вимагають створити комісію у міській раді та звернутися з відповідними запитами у СЕС, прокуратуру, екологічну інспекцію, поліцію — з питанням про заборону господарської діяльності вище згаданої приватної структури. «У іншому випадку — перекриємо дорогу. Адже терпець вже урвався…» —  попереджують.

 P.S. Звідки той ліс везуть — невідомо, але навколо Малина та у районі вже вирізали мало не все, що могли. Вантажать на станції Малин і ліс з прилеглих районів… За таких темпів невдовзі Полісся перетвориться на суцільну пустелю. Вже зараз маємо проблеми з водою. Але керманичі, що дають дозволи на вирубки, вочевидь, живуть одним днем і не думають, що їхні нащадки теж потерпатимуть від наслідків екологічної катастрофи.

Последнее изменение Пятница, 18/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework