×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Гуртом краще: в Овручі висадили новий ліс

Важливим професійно-господарським надбанням овруцьких лісівників є турбота про підготовку молодої зміни,

n 3003168489залучення дітей до справи, що, як естафета, передається від старшого покоління молоді.

Вже не перший рік, під дбайливою опікою дорослих, в Овруцькій гімназії ім. А.Малишка та Першотравневій ЗОШ, працюють шкільні лісництва, де учні одержують перші важливі кроки, пов’язані з вихованням у молоді бережливого ставлення до природи, - повідомляють на сайті ЖОУЛМГ.

За доброю традицією і нинішня весна, коли проводиться Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”, стала переконливою ілюстрацією того, що в  лісгоспі роблять ставку на підростаюче покоління.

Днями в районі лісового квадрата  №14, що знаходиться в межах  Ігнатпільського лісництва, можна було спостерігати незвичне пожвавлення. Тут були школярі, керівники і працівники лісгоспу, представники трудових колективів міста і районної влади.

Завдання ж того дня було солідним - висадити  сіянці звичайної на площі  1,7 га,  на місці  суцільної санітарної  рубки.

Минув якийсь час – і процес висадження, набираючи впевненості її учасників у трудових навичках, пішов все швидше. Виявляється, не так вже й складно садити ліс, головне – бажання не підвести доброзичливих наставників - лісівників, вчителів, зробити свій внесок у добре діло.

Того дня “новоселами” на зазначеній площі, за словами  директора лісгоспу Сергія Гулька, стали понад 11 тисяч  сіянців сосни.

Висадження  їх, звичайно, не обійшлося без мобілізуючого духу змагання, прагнення учасників акції не підвести, вийти в лідери. Тому, не забуваючи про дотримання умов садіння, що знаходилася під контролем у дорослих, всі оглядалися, порівнювали результати своєї роботи з іншими. За потреби – підтягувалися, допомагали один одному.

Учасників акції гостинні лісівники пригостили березовим соком, цілющим даром природи, а також солодощами.

За словами директора ДП «Овруцьке лісове господарство»  Сергія Гулька, проведення таких акцій вже давно стало хорошою традицією, яка об’єднує людей навколо благородної справи.  Вона навчає цінувати працю та дбати про ліс і довкілля рідного Полісся.

n 3003168489 1

n 3003168489 1

Последнее изменение Среда, 30/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework