×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Доброволець: На війні я зрозумів, що таке дисципліна і армійський устав. І, коли кажуть «котити квадрат» - ти його котиш»

Про це доброволець батальйону «Сотня Ісуса Христа» Володимир Личагін, розповів 5 квітня, під час розмови із студентами Житомирського державного технологічного університету.

n 0504168606У зоні АТО боєць пробув рік, а після повернення розпочав власний проект - надає психологічну допомогу учасникам АТО та їх родинам, допомагає організовувати в Житомирі тренінги. За освітою психолог. Очолює обласний осередок Всеукраїнського союзу ветеранів АТО.

«Добровольчий батальйон -  це люди з високою мотивацією. В АТО я був двічі. Ми їздили не офіційно. Лише в кінці в Шахтарську нас якось оформили. І то не всіх».

Чоловік розповідає, що через це виникало багато проблем. Адже ті, хто отримав контузію чи поранення, не мають змогу отримати допомогу. Вони не мають статус учасника бойових дій. «Людина приїхала інвалідом з війни, а пільг не має».

Володимир також не має статусу учасника АТО. І зазначає, що міліція недолюблює добровольців, тому з цим і такі проблеми.

«У нас був «сухий» закон. Це війна і ми знали до чого призводить спиртне. На війні я зрозумів, що таке дисципліна і армійський устав. І коли кажуть «котити квадрат» - ти його котиш».

Боєць розповідає, що, коли прийшов записуватися добровольцем, разів зо п’ять було бажання втекти. «Страшно йти не зрозуміло куди. Та і на той час не ясно, чи буде взагалі держава. Хоча я націоналіст і цього не приховував.

До взяти Маріуполя я був в «Азові». У нас була одна зброя на трьох. Згодом видали пістолети. Проти ДНРівців  з автоматом, мати лише пістолет «стрьомно».

Найстрашніше якраз ось ця не зрозумілість, що буде далі. І коли в тебе є автомат, бронежилет, спорядження то проблема тільки в тобі, якщо ти боїшся».

Володимир розповідає, чому на початку протистоянь на Сході добровольці не мали зброї: «Міліція думала, якщо вчорашнім майданівцям дати зброю, то першими в кого вони стрілятимуть – це міліція. Це людське, не варто когось звинувачувати. Можливо, я вчинив би так само. Всі вважали, що першим чином підемо брати відділки. Всі чекали, що потяг із Правим сектором приїде і захопить все. Тому і Донбас так легко «відходив» і боявся цього «прізрачного» потяга».

Також боєць, розповів про те, що все ж краще йти на контракт, аніж добровольцем. Адже там, хоч навчать стріляти. «Я не тримав в руках зброї. Були такі випадки, що і стріляли собі в ноги, бо спочатку перезарядили автомат, а потім виймають магазин».

Последнее изменение Вторник, 05/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework