×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині планують створити перший пілотний госпітальний округ

5 квітня у Коростені заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський зустрівся з головними лікарями закладів охорони здоров’я північних районів регіону.

n 0604168622Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Разом із заступником голови облдержадміністрації Ярославом Лагутою, першим заступником голови облради Володимиром Ширмою, народним депутатом України Володимиром Арешонковим, начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександром Торбасом учасники зустрічі обговорили питання реформи охорони здоров’я в контексті децентралізації та створення першої моделі госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області.

«Децентралізація – це позитивна справа. Насамперед це передача повноважень на місця. Вона спонукає в тому числі і Міністерство охорони здоров’я брати на себе відповідальність за прийняті рішення. Суть реформи – щоб кожен громадянин отримував якісні медичні послуги, щоб ці послуги були максимально наближені до громадянина. Сьогоднішня ситуація, яка склалася в охороні здоров’я, є критичною і має бути змінена», – сказав Віктор Шафранський.

Ярослав Лагута зауважив, що первинна медицина повинна бути налагоджена на рівні об’єднаних громад на базі ФАПів та амбулаторій, а госпітальні округи мають стати основою вторинного рівня медичного обслуговування, третинний рівень – на базі областей.

n 0604168622 1

Враховуючи результати напрацювань експертів у сфері охорони здоров’я та профільного міністерства, за пропозицією Віктора Шафранського, учасники наради обговорили можливість створення пілотного госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області у складі м. Коростень, Коростенського, Лугинського, Олевського, Овруцького, Народицького та Малинського районів.

Центральна лікарні м. Коростень – це заклад, який найкраще оснащений сучасною апаратурою та обладнанням, має достатню матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення. В структурі Коростенської ЦМЛ функціонують єдині на всі північні райони області відділення – педіатричне, урологічне, отоларингологічне, офтальмологічне, наркологічне. На цьому наголосив головний лікар Віктор Гордійчук.

Последнее изменение Среда, 06/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework