На гостину – в пожежну частину завітали учні Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22. ФОТО

Безпека життєдіяльності – одна з головних складових середовища, в якому зростає і виховується дитина.

Однак бесіди в класі на тему безпеки – це не цікаво, а от лекції на ту ж тему на території пожежної частини – це пізнавально, наочно та ще й весело.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

14 квітня в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності фахівці Житомирського міського відділу Управління ДСНС в області провели в 1-й Державній пожежно-рятувальній частині екскурсію для дітей Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22.

Веселим гомоном дитячих голосів наповнилося пожежне депо. Дітям подивилися як живуть і працюють рятувальники, яку техніку і обладнання мають на озброєнні.

Школярам продемонстрували наявні в бойовому розрахунку пожежні автомобілі та докладно розповіли про їх спорядження. Діти з цікавістю досліджували пожежний автомобіль, дехто навіть встиг у ньому посидіти. Відвідувачі були дуже здивовані. Виявилося, що пожежна машина вміщує у собі цілий арсенал засобів для гасіння пожежі.

Також гості пожежної частини змогли побачити на власні очі справжній майстер-клас. Бійці ДСНС виконували саморятування з вікна 3-го поверху навчальної башти за допомогою рятувальної мотузки та пожежного спорядження.

Школярі із захопленням слухали вогнеборців та дружно відповідали на їх запитання: який номер телефону пожежної охорони, до чого призводить недотримання правил пожежної безпеки, чим гасять вогонь тощо. Рятувальники розповіли дітворі про саме поняття «вогонь», а також про те, що при правильному поводженні вогонь – друг, а не ворог.

Вихованці закладу залишилися сповнені приємних вражень та із задоволенням подякували організаторам за цікаву і докладну екскурсію.

 

 

Последнее изменение Пятница, 15/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework