У поліції перевіряють інформацію про «кришування» бурштинокопачів

Днями у кількох друкованих та Інтернет-виданнях з’явились матеріали про незаконний видобуток бурштину у с. Обище Олевського району.

 

З посиланням на голову місцевої сільської ради автор статей розповідає про «кришування» старателів та інші протиправні дії. Головним управлінням Національної поліції Житомирщини розпочато перевірку викладеної інформації.

Керівництвом Головного управління Національної поліції в Житомирській області завжди ретельно перевіряються повідомлення у засобах масової інформації щодо можливих неправомірних чи непрофесійних дій працівників поліції області.

Як повідомляють у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області, наказом начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерія Рудика розпочато службову перевірку відомостей, викладених у матеріалах кількох мас-медіа одного автора щодо вказаної проблеми.

Опитано сільського голову Тепеницької сільської ради Олевського району Володимира Кайдановича, який повідомив, що зустрічався і розмовляв з журналістом, однак зміст їх розмови у названих матеріалах подано недостовірно та з перекручуванням фактів і категорично заперечив твердження про «кришування» копачів бурштину.

Водночас працівники поліції опитують й інших жителів села щодо наведених слів про збирання плати за роботу на копальнях. Жоден із селян такі факти не підтвердив.

Перевіряються й інші відомості, викладені у матеріалі.

Однак уже є підстави стверджувати, що висловлювання автора щодо роботи мотопомп «під кришуванням» правоохоронців є недостовірними і спрямовані на дискредитацію поліції.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» журналіст зобов’язаний подавати для публікації об’єктивну і достовірну інформацію.

Виходячи з викладеного та відповідно до ст. 37 зазначеного Закону, після завершення повної та об’єктивної перевірки у разі не підтвердження викладеної інформації Головне управління Національної поліції в Житомирській області вимагатиме спростування поширених відомостей, що не відповідають дійсності.

 

Последнее изменение Понедельник, 18/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework