На Житомирщині бурштинокопачі на нелегальні копанки їздять на квадроциклах

У ніч із 19 на 20 квітня прокуратурою спільно із працівниками Служби безпеки та національної поліції виявлено та затримано декілька груп старателів на місці незаконного видобування бурштину в Овруцькому та Олевському районах.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Зокрема, на незаконних копальнях у лісовому масиві, поблизу с. Сирниця Овруцького району правоохоронці «застукали на гарячому» 9-х нічних старателів із Рівненської та Хмельницької областей та Коростенського району, які за допомогою потужних мотопомп видобували бурштин.

На місці події вилучено техніку – дві мотопомпи, 15 пожежних рукавів довжиною 20 м. кожний та майже 100 гр. дорогоцінного каменю.

У бурштинокопачів також вилучено два мікроавтобуси та квадроцикл, на якому вони прибули на місце злочину.

Цієї ж ночі, під час патрулювання у Сирницькому лісництві Овруцького району, прикордонники виявили ще одну групу нічних старателів із 6 чоловік, які видобували бурштин.

У них вилучено вантажний автомобіль ГАЗ-66, мотопомпу, 13 пожежних рукавів, та близько 60 гр. бурштину.

Поблизу с. Обище Олевського району правоохоронцями затримано ще дві групи незаконних бурштинокопачів, у яких вилучено мотопомпи, пожежні рукави, сачки, лопати та майже 100 гр. коштовного каміння.

Наразі за усіма фактами порушення правил використання надр місцевим відділенням національної поліції розпочато низку кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 240 КК України.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Коростенська місцева прокуратура.

Робота спільних міжвідомчих груп прокуратури, поліції та Служби безпеки з припинення незаконного видобування бурштину триває.

 

Последнее изменение Среда, 20/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework