Вихованці міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів працюють з рослинами та спілкуються з природою. ФОТО

У Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради відбулася соціальна акція з озеленення прилеглої території та водночас розширення курсу гарденотерапії.

За сприяння генерального директора Товарної біржі «Житомирські торги» Лілії П'ятак було висаджено саджанці вічнозелених багаторічних рослин. Про це розповіла лікар-дефектолог центру реабілітації Тетяна Рясновська, передає прес-служба міської ради.
Останні роки в Україні розробляються та впроваджуються у практику роботи реабілітаційних центрів нові методики соціальної реабілітації. Це сприяє підвищенню соціальної адаптації, життєвої активності дітей з інвалідністю. Однією з таких методик є гарденотерапія, яка покладена в основу спецкурсу «Гарденотерапія», що впроваджується у центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

«Застосування методу гарденотерапії сприяє заохоченню дітей-інвалідів до роботи з рослинами та передбачає корекцію психоемоційного стану: розвиток тонкої моторики, покращення орієнтації у просторі, покращення логічного мислення, формування естетичного смаку, створення умов для психоемоційної релаксації», - зазначила Тетяна Рясновська.

Доступним способом корекційного впливу на розвиток емоційної та розумової сфери дітей-інвалідів є їхнє залучення до спілкування з природою.

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 05/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework