«Для ефективної роботи та розвитку області, повинна бути злагоджена взаємодія науки, влади та бізнесу»

Ірина Костюшко, голова агрокомісії, депутат Житомирської обласної ради залучає студентів та викладачів ЖНАЕУ до розробки програм, які впливатимуть на розвиток Житомирщини та відродження агрогалузі, а відповідно і села.

Сільська місцевість, до слова, - це 41 % населення області.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, в рамках цієї співпраці, 26 травня, Ірина Костюшко запросила до розмови більше сотні представників агроуніверситету. Ціль цієї зустрічі Костюшко - випрацювати механізми діалогу влади та науковців у відродженні та інвестиційній привабливості області. Цього разу мова йшла про органічне виробництво.

Щоб зустріч не нагадувала нудні лекції, Ірина Костюшко як випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія», котра отримала ступінь MBA, звернула увагу на мотиваційну частину:

«Для ефективної роботи та розвитку області, повинна бути злагоджена взаємодія науки, влади та бізнесу. Органічний напрямок є широким та перспективним і наша область може стати передовою. Для виробників це також вигідно, різниця ціни реалізації становить від 30 до 50%, при цьому затрати знаходяться в цих же межах. Після цін варто врахувати позитивні екстеріальні дії органічного виробництва. Зараз потреба в органічній продукції у Європі сягає 80%. Тільки ті, хто можуть адаптуватися до навколишнього середовища та потреб людей, можуть створювати суспільний прогрес».

Вона переконана, що житомирську владу та науку може об’єднати лише спільна мета, а це визначена стратегія, перспективи та чіткі цілі області.

«Підхід до відродження сіл та аграрного виробництва має бути системний, а не лінійний. Має бути візія всієї області, тоді ми знатимемо по якому маяку вести усю область. Візія формується на основі трендів, потреб людей у майбутньому та балансі між логікою та емоціями. Основне наше завдання орієнтуватися на розвиток майбутнього, берегти землі та співпрацювати разом з наукою, бізнесом та владою», - розповіла Ірина Костюшко.

Ірина Костюшко, ще з лютого 2016 року, наполягала під час роботи її комісії на тому, що до розробки програми АПК області мають бути залучені науковці. Постійна аграрна комісія Житомирської обласної ради на чолі з Іриною Костюшко вирішила доповнити Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки ідеями агроуніверситету. Зокрема, у області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва.

 

Последнее изменение Среда, 01/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework