Студент ЖІМ: «Жити важко… Я іду з життя, приїжджайте на похорони». Що стало причиною смерті хлопця?

31 травня у селищі Першотравенську Баранівського району в останню дорогу проводжали четвертокурсника Житомирського інституту медсестринства Юрія Пунченка.

21-річний молодик повісився у будинку бабусі 29 травня, залишивши передсмертну записку. Інформацію підтвердила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

У Першотравенській селищній раді повідомили, що хлопця виховувала бабуся, бо його маму позбавили батьківських прав на п’ятеро дітей. Після розлучення вона народила ще чотирьох. Батько його помер рано, у 40-річному віці. Опікувалися Юрієм хрещена й бабуся. Приголомшила смерть талановитого й старанного випускника викладачів та студентів Житомирського інституту медсестринства, де він навчався на спеціальності «Лікувальна справа».

Спогадами про покійного поділилися завідуюча відділом «лікувальна справа» А.Г.Бех та директор коледжу КВНЗ «Житомирський інститут медсестринства» А.І.Піскарьова. Досвідчені педагоги в один голос охарактеризували хлопця лише з позитивної сторони.

«За три роки навчання у нашому вузі до нього не було жодних зауважень чи претензій ні з навчальної, ні з виховної частин, — сказала Алла Григорівна. – Він був сиротою. Навчався добре. Мав середній бал 4,4. Із жодного предмета трійок він не мав. З усіма ровесниками та викладачами умів швидко знайти спільну мову. А як він співав!.. Був активним учасником усіх масових заходів, які проводилися в інституті. А ще — дуже любив сцену, був солістом…Спиртних напоїв він не вживав. До минулого року проживав у гуртожитку, а потім поселився з колишнім випускником вузу на квартиру. Я розмовляла з ним востаннє в понеділок. Він був, як завжди життєрадісним, привітним, приємно посміхався, розповів, що вже підготувався до випускного вечора: купив костюм, бабочку, сорочку. Напередодні він здавав один з етапів державного іспиту «Крок» і продемонстрував 90-відсотковий результат. Таких студентів у нас мало. Він був стриманим, толерантним, відповідальним. З ним ми не мали ніяких проблем. Після відвідин похорон ми зрозуміли, що душі в ньому не чаяли й односельці, називаючи його «своїм лікарем». Юра отримував непогану стипендію – до 4 тис. грн. Очевидно, цим і користувалися окремі члени його родини. Напередодні самогубства він був на випуску своєї сестри. За деякий час до трагедії на власній сторінці «Вконтакте» він написав фразу «Жити важко… Я іду з життя, приїжджайте на похорони». Він навіть квиток узяв до Житомира в неділю, де на нього чекали друзі. Коли вони не дочекалися Юри й прочитали його слова у соціальних мережах, почали йому телефонувати. Телефон не відповідав. Пізніше додзвонилися до сестри, яка й сповістила сумну звістку…Молоді люди планували піти відпочити на природу… Вже ж і навчання не було, залишився один іспит, а через два тижні — випускний вечір.»

У передсмертній записці, котру він залишив, хлопець нібито у всьому звинувачує маму, котра начебто полюбляла частенько заглядала у чарку. Вихованню дітей приділяла не належну увагу.

«Ми хотіли від імені випускників йому надати слово на випускному вечорі, — сказала Антоніна Іванівна. – А вийшло таке горе. Чому і навіщо він наклав на себе руки – не може тепер сказати ніхто. Але якби всі такі були хороші діти, як Юра, то й менше було б проблем у викладачів…»

Остаточну причину самогубства встановить слідство.

За інформацією «Житомирський кур’єр»

 

Последнее изменение Четверг, 02/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework