×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Експерти: гречка подорожчає ще на 20%

Те, що гречка зараз – продукт не з дешевих , ми знаємо. Але інформація про те, що в Житомирі вже є гречка, ціною 50 гривень за кілограм, шокувала всіх.


Дійсно, в деяких магазинах можна зустріти і таку ціну. Середня ціна в житомирських маркетах за кілограм гречки становить 36-40 гривень. На думку продавців, така ціна не виправдана, до того ж інтерес до крупи, ціною як куряче м'ясо, стрімко знижується. Тим більше, що на полицях магазинів вже є продукти для гарніру із нового врожаю: вермішель, яка втричі дешевша від гречки, та картопля, ціною 5 гривень за кілограм.
І при цьому експерти стверджують, що гречка не падатиме у ціні, більше того – відсотків на 20 подорожчає. Причин є декілька. Головна – зменшення посівів крупи. Також треба враховувати, що закордоном гречка не має такого попиту, як в Україні, тому на експорті тут теж не заробити… Закуплювати гречку нам теж не вигідно: китайська гречка на не підійшла за якістю, раніше ми купляли в Росії відносно недорого, але зараз, зрозуміло, це вже неможливо.
В результаті таких економічних тенденцій, виробники на ринку диктують свої правила. Але найгірше у тому, що ці тенденції можуть перейти і на хліб.
Зернотрейдери стверджують, що весь новий урожай практично скуплений. Тобто, зерна ще нема, а контракти на його поставку вже є. Побачимо з часом, як це вплине на цінову політику хліба. Адже хліб – не гречка, його у своєму раціоні ми не можемо замінити на інший продукт.


За матеріалами «ЄХО» 

Последнее изменение Четверг, 14/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework